Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 13:16

Η ομάδα “Πάμε Βόλτα” στη Βαμβακού Λακωνίας

Γράφτηκε από την
Η ομάδα “Πάμε Βόλτα” στη Βαμβακού Λακωνίας

Στις δράσεις και τις εκδηλώσεις της Ομάδας Vamvakou Revival στο ορεινό χωριό του Πάρνωνα θα συμμετέχει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου η ομάδα “Πάμε Βόλτα”.

Τα μέλη της ομάδας θα επισκεφθούν αρχικά το 7ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Καρυδιού που πραγματοποιείται στο σχολείο της Βαμβακούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογος Νέα Ζωή Βαμβακούς, με την υποστήριξη της Vamvakou Revival.

Η αρχή του χρονολογείται το 2013, σε μια προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών προϊόντων της Βαμβακούς και της Λακωνίας ευρύτερα. Μια γιορτή που χρόνο με τον χρόνο, μεγαλώνει, ωριμάζει και εξελίσσεται, προσελκύοντας πλέον εκατοντάδες επισκέπτες. Γνωστά ονόματα της Γαστρονομίας, εκθέτες τοπικών προϊόντων, καλλιτέχνες συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Η Σπαρτιάτισσα σεφ Ιωάννα Μπουρλόκα και το Μπαλκόνι του Ταϋγέτου θα παρουσιάσει αλμυρές και γλυκιές συνταγές με βάση το καρύδι. Η παρουσίασή θα ξεκινήσει στις 12.30 μ.μ. Μεταξύ των συνταγών θα μεσολαβήσει μια χορευτική παράσταση μικρού μήκους από τη Λαογραφική Ομάδα Λακωνίας – που συνδέει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Βαμβακούς. Και όπως σε κάθε γιορτή, έτσι κι εδώ, δε μπορεί να λείπει η μουσική και το τραγούδι με το μουσικό σχήμα Πεντάηχον”.

Στην συνέχεια η ομάδα “Πάμε Βόλτα” θα επισκεφθεί την έκθεση Παλαιών Αντικειμένων.

Στον εσωτερικό χώρο του σχολείου, αναμνήσεις περασμένων δεκαετιών ζωντανεύουν σε μία έκθεση παλαιών αντικειμένων της Βαμβακούς, η οποία αναμένεται να πλημμυρίσει με αγάπη και μεράκι. Ένα ταξίδι στο παρελθόν μέσα από παλιά έπιπλα, ασημικά, ασπρόμαυρες φωτογραφίες εποχής, είδη λαϊκής τέχνης, συλλογές και κοσμήματα.

Επιπλέον θα κάνουν ποδηλασία (10χλμ) με ηλεκτρικό ποδήλατο. (Τα πρώτα 20 λεπτά είναι δωρεάν, απαραίτητη η ταυτότητα).

Η αναχώρηση θα γίνει από την Καλαμάτα στις 9 π.μ. (μέσω Ταϋγέτου). Η αναχώρηση από Βαμβακού στις 5 μ.μ. (μέσω αυτοκινητόδρομου Σπάρτης-Λεύκτρου).

Η μετακίνηση θα γίνει με το βανάκι της Ομάδας (πληροφορίες στο τηλέφ 6936-518550).


NEWSLETTER