Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 14:49

Ο Φιλοζωϊκός Καλαμάτας για τα αδέσποτα ζώα

Γράφτηκε από την
Ο Φιλοζωϊκός Καλαμάτας για τα αδέσποτα ζώα

Ο Φιλοζωϊκός Ομιλος Καλαμάτας με ανακοίνωση του κάνει λόγο για αύξηση των αδέσποτων ζώων και καλεί τον κόσμο να βοηθήσει να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων.

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Όλοι έχουμε παρατηρήσει την ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση αδέσποτων ζώων στους δρόμους. Αυτό συμβαίνει είτε διότι εγκαταλείπονται δεσποζόμενα ζώα στο δρόμο είτε λόγω των μωρών που γεννιούνται από αδέσποτα ζώα.

Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι πλέον πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε με αυτά.

Δεν επέλεξαν να ζουν στο δρόμο. Να πεινάνε, να διψάνε να κρυώνουν ή να ζεσταίνονται, να πεθαίνουν αβοήθητα ή να κακοποιούνται. Κάθε πολίτης που φροντίζει κάποιο αδέσποτο ζωάκι, μπορεί να επικοινωνεί με το Δήμο στον οποίο ανήκει, ώστε να μπαίνουν στο πρόγραμμα στειρώσεων. Μία σκυλίτσα μέσα σε ένα χρόνο μπορεί να φέρει στη ζωή μέχρι και 15 κουτάβια.

Σκεφτείτε τόσα κουτάβια μόνο σε ένα χρόνο. Είναι στο χέρι μας να τα βοηθήσουμε και να περιορίσουμε τις ανεξέλεγκτες γέννες. Είτε δεσποζόμενων είτε αδέσποτων ζώων.

Σας παρακαλάμε λοιπόν όποιο ζωάκι έρχεται στο δρόμο σας, να μην το αφήσετε έτσι.

Η τροφή μόνο δεν αρκεί. Βοηθήστε να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων που γεννιούνται στο δρόμο και καταδικάζονται σε θάνατο είτε λόγω έλλειψης ιατρικής περίθαλψης, είτε από αυτοκίνητο, είτε από ανθρώπινο χέρι. Όλοι μαζί μπορούμε, αρκεί να το θέλουμε”.


NEWSLETTER