Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 05:34

Μολυσματικά απόβλητα στο υπόγειο του Νοσοκομείου

Μολυσματικά απόβλητα στο υπόγειο του Νοσοκομείου

Σακούλες με μολυσματικά απόβλητα, από τις διάφορες κλινικές και τμήματα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, παραμένουν στο υπόγειο του κτηρίου, δίπλα στα ασανσέρ υπηρεσίας, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.
Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με καταγγελίες προς την «Ε», επικρατεί για αρκετό χρονικό διάστημα στον πιο πάνω χώρο.
Την επείγουσα ανάγκη διαχείρισης των συγκεκριμένων αποβλήτων αποδέχεται και η διοίκηση του νοσοκομείου -όπως προκύπτει με πρόσφατη απόφαση του διοικητή, που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» την περασμένη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και στην οποία προβλέπεται η ανάθεση της διαχείρισης για το επόμενο δεκαπενθήμερο.
Οπως σημειώνεται, ειδικότερα, στην εν λόγω απόφαση, «υπάρχει άμεση και επείγουσα ανάγκη διαχείρισης των μολυσματικών τόσο του Γ.Ν. Καλαμάτας όσο και των Κέντρων Υγείας, επειδή πρόκειται για υλικό δυνητικά επικίνδυνο, το οποίο δεν μπορεί να παραμείνει εκτός ψυκτικών θαλάμων, οι οποίοι έχουν συγκεκριμένη χωρητικότητα και η αποκομιδή του υλικού αυτού πρέπει να γίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα».
Για τον λόγο αυτό, ο διοικητής του νοσοκομείου προβαίνει -με την απόφασή του αυτή- «στην ανάθεση του έργου της διαχείρισης μολυσματικών (μεταφορά, αποστείρωση, αποτέφρωση) του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, λόγω του επείγοντος στην εταιρεία «Ενωση Εταιρειών - α.Hydtroclave Hellas A.E. και β. Γενική Χημικών Εφαρμογών», για χρονικό διάστημα από 15-30.9.2012, αντί του συνολικού ποσού των 5.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Συγκεκριμένα 2.500 ευρώ για την μεταφορά στην εταιρεία Γενική Χημικών Εφαρμογών και 2.500 ευρώ για την αποτέφρωση στην εταιρεία Hydtroclave Hellas A.E.».
Ας σημειωθεί, ωστόσο, ότι η διαχείριση των μολυσματικών από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, με βάση τις αναρτήσεις στη «Διαύγεια», γίνεται μέσω μηνιαίων συμβάσεων που υπογράφονται μεταξύ του ιδρύματος και πιστοποιημένων για το έργο αυτό εταιρειών.
Β.Γ.Μ.