Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 20:43

Εκπαιδευτική ημερίδα της Ομάδας Διάσωσης στην Καλαμάτα

Εκπαιδευτική ημερίδα της Ομάδας Διάσωσης στην Καλαμάτα

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) διοργανώνει αυτή την Κυριακή στην Καλαμάτα ανοιχτή εκπαιδευτική ημερίδα, με θέμα την πρόληψη και την προστασία από φυσικές καταστροφές και την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Πιο αναλυτικά, η εκδήλωση θα διεξαχθεί στον πολυχώρο House by Phaos (Σφακτηρίας 18), 10 π.μ. - 2 μ.μ., ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες, που επιθυμούν να ενημερωθούν για τους σωστούς τρόπους πρόληψης, διαχείρισης μίας έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων μετά από μία φυσική καταστροφή, όπως η πυρκαγιά, ο σεισμός και η πλημμύρα. Συγχρόνως, θα υπάρχει θεματική ενότητα με οδηγίες για την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε περιπτώσεις τραυματισμού.

Στόχος της εκπαιδευτικής αυτής δράσης είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών στον τομέα της πρόληψης, προκειμένου να μειωθούν στο μέτρο του δυνατού οι ανθρωπογενείς καταστροφές που συχνά πλήττουν τη χώρα μας.

Την ημερίδα υποστηρίζουν η εταιρεία Παπαστράτος, η Phaos ΚΟΙΝΣΕΠ και η Aegean, μεγάλος χορηγός και επίσημος αερομεταφορέας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης