Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 09:49

Βρέθηκαν αρχαία στον Αντικάλαμο

Βρέθηκαν αρχαία στον Αντικάλαμο

Και άλλα αρχαία βρέθηκαν στον Αντικάλαμο, δίπλα από τον υποσταθμό της ΔΕΗ, κατά την κατασκευή του περιφερειακού - αυτοκινητόδρομου της Καλαμάτας. Η αρχαιολογική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και οι εργασίες του περιφερειακού σταμάτησαν στο συγκεκριμένο σημείο μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και να αποφανθεί το ΚΑΣ για την αξία των ευρημάτων και τον τρόπο προστασίας τους.
Πάντως, στο σημείο αυτό, όπου προβλέπεται η κατασκευή μεγάλης γέφυρας πάνω από τον υφιστάμενο εθνικό δρόμο, οι εργασίες του περιφερειακού προχωρούν με δυσκολίες και με καθυστέρηση, καθώς ιδιοκτήτες σπιτιών που απαλλοτριώνονται, αρνούνται να αποχωρήσουν και να απελευθερώσουν το χώρο. Μάλιστα, η εκδίκαση και ο καθορισμός της οριστικής τιμής για 14 υπό απαλλοτρίωση ακίνητα στο Εφετείο, αναβλήθηκε στις 17 του μήνα, λόγω των κινητοποιήσεων των δικαστικών και νέα δικάσιμος ορίστηκε την 1η Οκτωβρίου. Το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να αναβληθεί και πάλι, εξαιτίας της συνέχισης των κινητοποιήσεων.
Στη συγκεκριμένη περιοχή σε σημεία δίπλα στο σημερινό εθνικό δρόμο που έχουν απελευθερωθεί, ο "Μορέας" συνεχίζει την κατασκευή των βάθρων της γέφυρας: Του δυτικού ακρόβαθρου όπου δουλεύει γεωτρύπανο και του πρώτου μεσόβαθρου, όπου υψώνονται τα βάθρα.
Οσον αφορά τη δυτική απόληξη, το δρόμο σύνδεσης του αυτοκινητόδρομου με το δρόμο Ασπροχώματος - Μεσσήνης στο νέο κόμβο (πριν το αεροδρόμιο), η παράδοσή της πάει για την επόμενη εβδομάδα, καθώς απομένουν η ασφαλτόστρωση στους παράδρομους στην περιοχή Μικρομάνης - Θουρίας, κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα και ο ηλεκτροφωτισμός του δρόμου και κυρίως του νέου κόμβου.
Γ.Σ.