Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 07:56

Η Καλαμάτα εφαρμόζει τον αντικαπνιστικό νόμο

Γράφτηκε από την
Η Καλαμάτα εφαρμόζει τον αντικαπνιστικό νόμο

 

 

Σύμφωνα με ενημέρωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τους διενεργηθέντες ελέγχους συμμόρφωσης με τον αντικαπνιστικό νόμο, στις 29-30 Νοεμβρίου, την Κυριακή 1 και το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά και για την Καλαμάτα.

Γενικότερα, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα των ελέγχων των μικτών κλιμακίων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της Αστυνομίας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, καταγράφεται “η πολύ θετική ανταπόκριση πολιτών και επαγγελματιών που δείχνουν να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του νόμου”.

Ετσι, από το σύνολο των 199 καταστημάτων που ελέγχθηκαν ανά την επικράτεια, στο 76% των περιπτώσεων δεν καταγράφηκε καμία παράβαση. Από το σύνολο των 45 παραβάσεων των σχετικών διατάξεων που καταγράφηκαν, μόνο οι 5 αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους όπου δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα.

Ειδικότερα όσον αφορά την Καλαμάτα, σε 12 διενεργηθέντες ελέγχους που έγιναν την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, επιβλήθηκαν πρόστιμα 500 ευρώ ανά περίπτωση σε 6 καταστήματα, για έλλειψη Βιβλίου Αναφοράς Καπνίσματος ή ελλιπή σήμανση, ενώ δεν βρέθηκαν καπνίζοντες στο σύνολο των ελεγχθέντων καταστημάτων.

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου ελέγχθηκαν στην Καλαμάτα 14 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο σύνολο των οποίων δεν βρέθηκαν καπνίζοντες αλλά ούτε και σταχτοδοχεία. Επιβλήθηκαν 4 πρόστιμα των 500 ευρώ, για μη επίδειξη Βιβλίου Αναφοράς Καπνίσματος.

    


NEWSLETTER