Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2019 11:00

Εξαφανίστηκαν οι κάδοι από το Ακρογιάλι Αβίας - Τί απαντάει ο Δήμος Δυτικής Μάνης

Εξαφανίστηκαν οι κάδοι από το Ακρογιάλι Αβίας - Τί απαντάει ο Δήμος Δυτικής Μάνης

 

Οι κάδοι για τα απορρίμματα εξαφανίστηκαν από το Ακρογιάλι Αβίας και οι μόνιμοι κάτοικοι αναγκάζονται να πηγαίνουν τα σκουπίδια τους ή στην Παλιόχωρα ή στη Σάνταβα.

Αυτό καταγγέλλουν στην “Ε” κάτοικοι, οι οποίοι περιέγραψαν ότι αρχικά ο Δήμος Δυτικής Μάνης και συγκεκριμένα προ 20ημέρου, μετακίνησε τους κάδους που βρίσκονταν 150 μέτρα απόσταση από την ιδιοκτησία κατοίκου που διαμαρτυρήθηκε ότι είναι κοντά στο σπίτι του. Οι ίδιοι άνθρωποι λένε όμως ότι οι κάδοι απορριμμάτων βρίσκονταν σε ένα βολικό σημείο δίπλα στην παραλία, όπου πολύ εύκολα γινόταν η αποκομιδή τους. Σε επικοινωνία τους δε με τον υπεύθυνο του δήμου πληροφορήθηκαν ότι οι κάδοι τοποθετήθηκαν δίπλα στην εκκλησία, σε σημείο που ο δρόμος είναι στενός -κάτι που έφερε αντίδραση από τον παπά, η οποία αναφέρουν πως ήταν απόλυτα δικαιολογημένη. Την επομένη της διαμαρτυρίας -λένε οι ίδιοι- οι κάδοι εξαφανίστηκαν αυθαίρετα από τον οικισμό, χωρίς καμία ειδοποίηση προς τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους. Κατέληξαν στον δρόμο προς την Παλιόχωρα και πλέον μόνο με αυτοκίνητο μπορεί κάποιος να πάει εκεί για να αφήσει σκουπίδια.

Οι διαμαρτυρόμενοι λένε ακόμα ότι ουδεμία απάντηση πήραν από τον Δήμο Δυτικής Μάνης για την ενέργεια αυτή και αναρωτιούνται “τι διασυνδέσεις μπορεί να έχει κάποιος ώστε να αποφασίζει να αφήσει ένα χωριό χωρίς κάδους, μην υπολογίζοντας ότι η πλειονότητα των μονίμων κατοίκων είναι ηλικιωμένοι μη διαθέτοντες μεταφορικό μέσο”.

Η απάντηση του Δήμου Δυτικής Μάνης

Με αφορμή την παραπάνω καταγγελία από τον Δήμο Δυτικής Μάνης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

"Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας σας, στις 24/12/19 που αφορούσε τους κάδους στο Ακρογιάλι της Κοινότητας Αβίας του Δήμου μας σας γνωρίζουμε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Βαβαρούτσος με τον πρόεδρο της Κοινότητας Γιώργο Κωστέα από κοινού αποφάσισαν την μετακίνηση των κάδων στην θέση που ήταν μέχρι πριν και αυτό διότι τη χειμερινή περίοδο η θέση που βρισκόντουσαν οι συγκεκριμένοι κάδοι απορριμμάτων, είναι σε σημείο που επηρεάζεται από τον έντονο κυματισμό της θάλασσας καθώς επίσης δημιουργούσαν πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων λόγω στενότητας του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο.

Τη θερινή περίοδο λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας της περιοχής θα τοποθετηθούν κάδοι σε όλο το μήκος της παραλιακής της Αβίας σε σημείο όμως που να μην δημιουργούνται προβλήματα. Τέλος σε κάθε Κοινότητα ο Δήμος σε καθημερινή βάση ενημερώνει τον Πρόεδρο για κάθε ζήτημα που προκύπτει και από κοινού ευρίσκεται η λύση, παραμένουμε όμως στη διάθεση του κάθε δημότη για ενημέρωση".

(Φωτογραφία αρχείου)