Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 11:10

Επτά μετάλλια σε αθλητές του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας στην Ιππική Δεξιοτεχνία

Γράφτηκε από την

Επτά μετάλλια σε αθλητές του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας στην Ιππική Δεξιοτεχνία

Επτά μετάλλια -πέντε ασημένια και δύο χάλκινα- και διακρίσεις στα αγωνίσματα ιππικής δεξιοτεχνίας και εμποδίων εδάφους κατέκτησαν οι 4 αθλητές του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας στους Πανελλήνιους Αγώνες Ιππασίας Special Olympics Hellas.

Είναι οι Γιάννης Κατσόγιαννης, Ανέστης Μαραντίδης, Εφη Αποστολοπούλου και ο μικρός Κωνσταντίνος Γεωργακάς, οι οποίοι αναδείχθηκαν μέσα από το πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Μεσσηνίας “Η Υπομονή”.

Η πρόεδρος του συλλόγου Καίτη Κεράνη, μιλώντας στην “Ε”, είπε ότι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν επίσημα μετά τις γιορτές - εκφράζοντας παράλληλα την περηφάνια, τη συγκίνηση και τη χαρά που ένιωσαν από το σύλλογο για τις επιτυχίες των 4 αθλητών. Είναι εξάλλου ένα σημαντικό κίνητρο για να συνεχίσουν δυνατά το έργο τους, σε συνεργασία με τον Ιππικό Ομιλο Καλαμάτας και την πιστοποιημένη παιδοψυχίατρο και υπεύθυνη του προγράμματος θεραπευτικής ιππασίας, Στεφανία Σπυροπούλου.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στις 16 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας στο Μαρκόπουλο Αττικής, και ο Δήμος Καλαμάτας στήριξε τη συμμετοχή των αθλητών με τη μίσθωση λεωφορείου για τις ανάγκες μετακίνησής τους, όπως και των μελών της “Υπομονής” που συνόδευαν τα παιδιά.

Το πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας πρωτολειτούργησε το 2008 και αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι δουλειάς και προσφοράς του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ “Η Υπομονή”, το οποίο κάνει θαύματα με τα παιδιά βοηθώντας τα στο συντονισμό των κινήσεων, στο να ξεπεράσουν φόβους τους και να κοινωνικοποιηθούν. Η πρόεδρος του συλλόγου Κ. Κεράνη σε προγενέστερη αναφορά της σε ρεπορτάζ της “Ε” για το εν λόγω πρόγραμμα έχει εξηγήσει ότι ανά εξάμηνο αλλάζουν τους ωφελούμενους, για να μην έχει παράπονο κανένα παιδί που είναι στο σύλλογο και θέλει να συμμετέχει.

Ετσι, κάθε εξάμηνο εντάσσονται στο πρόγραμμα της θεραπευτικής ιππασίας 15 άτομα, ενώ -όπως και στην περίπτωση των 4 διακριθέντων αθλητών του Ιππικού Ομίλου- έχουν αναδειχθεί μέσα από αυτό και αθλητές των Special Olympics με διακρίσεις και βραβεία σε πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις.

Ν.Κ.