Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019 08:27

Διαφωνίες για τους κάδους στο Ακρογιάλι Αβίας

Διαφωνίες για τους κάδους στο Ακρογιάλι Αβίας

Συνέχεια για το θέμα των κάδων απορριμμάτων, που εξαφανίστηκαν από το Ακρογιάλι Αβίας, είχαμε από το Δήμο Δυτικής Μάνης και από κάτοικο του παραλιακού οικισμού.

Ειδικότερα, από το δήμο ανακοινώθηκε:

Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας σας, στις 24/12/19, που αφορούσε τους κάδους στο Ακρογιάλι της Κοινότητας Αβίας του δήμου μας, σας γνωρίζουμε ότι ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Βαβαρούτσος με τον πρόεδρο της Κοινότητας Γιώργο Κωστέα από κοινού αποφάσισαν την μετακίνηση των κάδων στην θέση που ήταν μέχρι πριν, και αυτό διότι τη χειμερινή περίοδο η θέση που βρισκόντουσαν οι συγκεκριμένοι κάδοι απορριμμάτων είναι σε σημείο που επηρεάζεται από τον έντονο κυματισμό της θάλασσας, καθώς επίσης δημιουργούσαν πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, λόγω στενότητας του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο. Τη θερινή περίοδο, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας της περιοχής, θα τοποθετηθούν κάδοι σε όλο το μήκος της παραλιακής της Αβίας, σε σημείο όμως που να μην δημιουργούνται προβλήματα. Τέλος, σε κάθε κοινότητα ο δήμος σε καθημερινή βάση ενημερώνει τον πρόεδρο για κάθε ζήτημα που προκύπτει και από κοινού ευρίσκεται η λύση. Παραμένουμε όμως στη διάθεση του κάθε δημότη για ενημέρωση”.

Στην ανακοίνωση του δήμου απάντησε η κάτοικος Ελένη Αλαφογιάννη, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Την 25/12/2019 δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία online» η απάντηση των υπευθύνων κ. Κωστέα Γιώργου και Βαβαρούτσου Γιώργου, στην δημοσίευση της εφημερίδας της διαμαρτυρίας κατοίκων του Ακρογιαλίου Αβίας, που αφορά στην εξαφάνιση των κάδων απορριμμάτων από το χωριό.

Χωρίς να απαντούν ουσιαστικά στο ερώτημα του γιατί οι κάδοι μεταφέρθηκαν αυθαίρετα εκτός του οικισμού, δίνουν μια δικαιολογία εντελώς αβάσιμη.

Δήθεν ότι στο σημείο που ήταν οι κάδοι τοποθετημένοι κινδύνευαν από την θάλασσα, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες. Δεν πρόσεξαν όμως ότι στο σημείο που ήταν τοποθετημένοι υπάρχει από πίσω τους η μάντρα της ιδιοκτησίας Μανέα. Φυσικά όπου αλλού τοποθετηθούν κατά μήκος της παραλίας, θα υπάρχει το πρόβλημα που αναφέρουν. Λυπούμαστε για την επιπόλαιη αντιμετώπιση στο γεγονός, ότι άφησαν τους λιγοστούς κατοίκους του χωριού χωρίς κάδους. Αν τους αρέσει το θέαμα των ατάκτως ερριμμένων σκουπιδιών στην παραλία που γίνεται συχνά μετά την εξαφάνιση των κάδων, εμάς μας ενοχλεί. Περιμένουμε την άμεση λύση του θέματος μας από τον δήμαρχο. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν είναι δυνατόν η απαίτηση ενός κατοίκου να γίνεται καθεστώς στο χωριό μας”.