Τετάρτη, 01 Ιανουαρίου 2020 18:18

Τον απολογισμό του 2019 έκανε ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

 

Στη δραστηριότητα του Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας τη χρονιά που πέρασε αναφέρθηκε χθες ο πρόεδρός του Χρήστος Κορομηλάς, με την ευκαιρία της παρουσίασης του ημερολογίου του συλλόγου.

Οπως είπε, ο σύλλογος διένειμε σε μέλη του με βιοποριστικά προβλήματα 10 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης, μισό τόνο κρέατος και 12 τόνους φρούτων και γάλακτος -καθώς και στη μεταμνημονιακή εποχή οι δουλειές παραμένουν δυσεύρετες και η μακροχρόνια ανεργία και οι συνέπειες της 10ετούς οικονομικής κρίσης έχουν γονατίσει πολλές οικογένειες τριτέκνων.

Πιο αναλυτικά, το κοινωνικό παντοπωλείο του συλλόγου κάλυψε τις ανάγκες συνολικά 80 οικογενειών από όλο το νομό κι ο σύλλογος μέσα από τις δωρεές μεσσηνιακών επιχειρήσεων και του ευρωπαϊκού προγράμματος στο οποίο συμμετέχει, μοίρασε 10 τόνους τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στα μέλη του, καθώς και 12,5 τόνους φρούτων, κρέατος και γάλακτος. Στα πεπραγμένα της χρονιάς συμπεριλαμβάνονται και οι συνέργειες με τις Μητροπόλεις Μεσσηνίας, Τριφυλίας και Ολυμπίας και Μάνης, καθώς και με άλλους φορείς και συλλόγους, τους μεσσηνιακούς δήμους (οι τρίτεκνοι μπορούν και τη νέα χρονιά να αιτηθούν έκπτωση στα δημοτικά και πολιτιστικά τέλη) και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κυρίως σε προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας, ενώ ξεχωριστής σημασίας για το σύλλογο και τις διεκδικήσεις του ήταν και η συνάντηση με τον Μεσσήνιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Στην αναφορά του στον απολογισμό του 2019, ο Χρ. Κορομηλάς πρόσθεσε επίσης τις συναντήσεις των φορέων τρίτεκνων οικογενειών σε επίπεδο Περιφέρειας, για να δικαιούνται οι τρίτεκνοι έκπτωση στα ΚΤΕΛ. Αλλά και εντός Μεσσηνίας ο σύλλογος συμμετείχε σε 20 εκδηλώσεις σε όλο το νομό, μεταξύ αυτών και μία για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού -η οποία θα επαναληφθεί και το 2020.

Οι εκδηλώσεις και φέτος ξεκινούν με την κοπή της πίτας τους και τη διοργάνωση μουσικής βραδιάς στην Καλαμάτα, αυτή την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. (είσοδος 3 ευρώ), στο ξενοδοχείο “Galaxy”.

Σημαντική διεκδίκηση και για τη νέα χρονιά παραμένει για το Σύλλογο Τριτέκνων Μεσσηνίας μία πλήρης παρέμβαση για τη δημογραφική κρίση στην Ελλάδα. Γιατί ναι μεν, είπε, η επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης κινείται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά παράλληλα χρειάζονται περαιτέρω μέτρα και συγκεκριμένες πολιτικές, γιατί το δημογραφικό λαμβάνει στην Ελλάδα τεράστιες διαστάσεις, όπως συμπεραίνεται από την έκθεση διακομματικής επιτροπής της Βουλής για την εξέλιξη του πληθυσμού της χώρας.

Επιπλέον, η ποσοστιαία μείωση του πληθυσμού στις αποκαλούμενες παραγωγικές ηλικίες και η δυσανάλογη αύξηση του ποσοστού των ηλικιωμένων θέτουν σε άμεσο κίνδυνο και τη χρηματοοικονομική βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος υγείας.

Ν.Κ.