Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 08:11

Απασβέστωση τοιχίων στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Απασβέστωση τοιχίων στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας

 

Την απασβέστωση των τοιχίων στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας ζητεί ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Ανω Πόλης με αίτημά του προς την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.

Τονίζει πως αυτή η περίοδος που γίνονται οι εργασίες της ανάπλασης είναι η πιο κατάλληλη και ζητεί λόγω του έργου και της διακοπής του ηλεκτροφωτισμού να τοποθετηθούν προβολείς μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Χαρακτηριστικά στα αιτήματα του συλλόγου αναφέρονται: «Κατά τη συνάντηση γνωριμίας του συλλόγου μας με τον κ. δήμαρχο, είχαμε αναφέρει κάποιες προτάσεις που άπτονται του ρόλου του συλλόγου. Μία απ’ αυτές ήταν η απασβέστωση των μαντρών - τοιχίων γύρω απ’ το ηρώον, Αγ. Τριάδα - Παζαρόβρυση. Θεωρούμε ότι είναι μια κατάλληλη περίοδος με δεδομένο ότι έχει αρχίσει η ανάπλαση της πλατείας και ούτως ή άλλως έχει διακοπεί η διέλευση των οχημάτων και υπάρχει ήδη η αναστάτωση. Επίσης δεν θα χρειαστεί αργότερα να περάσουν μηχανήματα που ίσως δημιουργήσουν προβλήματα στο έργο. Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την απασβέστωση θεωρώντας ότι το κόστος είναι χαμηλό και δεν θα επιβάρυνε τον προϋπολογισμό σας. Ετσι πιστεύουμε ότι θα παρουσιαζόταν κι ένα πιο ολοκληρωμένο έργο μαζί με την ανάπλαση.

Εύλογη είναι η ανάγκη τοποθέτησης κάποιων προβολέων προσωρινών, έως την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης. Λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης για τις ανάγκες του έργου έχει δημιουργηθεί μια συσκότιση στην πλατεία και τους γύρω δρόμους προκαλώντας δυσκολίες στους κατοίκους και επισκέπτες».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER