Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 18:03

Κέφι και αισιοδοξία στην πίτα των ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Κέφι και αισιοδοξία στην πίτα των ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων και μεγάλο κέφι πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, την Κυριακή στο εξοχικό κέντρο “Κουκούτση”.

Ο πρόεδρος του σωματείου Παναγιώτης Κουφαλάκος στον χαιρετισμό του μαζί με τις ευχές του σωματείου για τη νέα χρονιά, έκανε και απολογισμό των δράσεων για τη χρονιά που πέρασε. Στάθηκε στην πολυήμερη κινητοποίηση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και των ΑΜΕΑ, με επιτυχίες τόσο για τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας όσο και για τις ΔΕΥΑ Τριφυλίας και Πύλου. Ακόμη, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση “αναφέρθηκε για τις πρωτοβουλίες του σωματείου στον συντονισμό των κινητοποιήσεων για τις απολύσεις, την απληρωσιά, για το ασφαλιστικό, για τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας μαζί με το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, για τις κινητοποιήσεις ενάντια στις λευκές, κόκκινες και γαλάζιες νύκτες και στις κινητοποιήσεις κατά της υπογραφής της συμφωνίας για τις αμερικανονατοϊκές βάσεις στη χώρα μας”.

Στο τέλος του χαιρετισμού του ανακοίνωσε την απόφαση του Δ.Σ. του σωματείου για απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα που θα κατατεθεί στη Βουλή το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο για ψήφιση. Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. “Συγκρούονται μεγάλα συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή μας και οι ανταγωνισμοί για τους υδρογονάνθρακες και τους δρόμους μεταφοράς ενδέχεται να μας εμπλέξουν σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Δεν πρέπει να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην οποιαδήποτε κυβέρνηση μας εμπλέξει να συμμετέχουμε σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους για τα συμφέροντα της αστικής τάξης” είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος έκλεισε τον χαιρετισμό του τονίζοντας: “Από την πολύχρονη αγωνιστική μας πείρα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι άσχετα από ποια κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία, η τάξη μας και τα φτωχά λαϊκά στρώματα βιώνουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Η μία κυβέρνηση παραλαμβάνει το νήμα της αντιλαϊκής πολιτικής από εκεί που το άφησε η προηγούμενη και συνεχίζει. Εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να καθυστερήσουμε ακόμα και να ανατρέψουμε πολιτικές σε βάρος μας, αρκεί να είμαστε ενωμένοι, με σχέδιο και αγωνιστική διάθεση”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER