Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 13:47

Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων: Αρχηγός ΓΕΣ ο Μεσσήνιος αντιστράτηγος Χαρ. Λαλούσης

Γράφτηκε από την
Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων: Αρχηγός ΓΕΣ ο Μεσσήνιος αντιστράτηγος Χαρ. Λαλούσης

Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων μετά την σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Νέος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ) ο αντιστράτηγος (ΠΖ) Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στη θέση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) τοποθετείται ο καταγόμενος από τα Φιλιατρά αντιστράτηγος (ΤΘ) Χαράλαμπος Λαλούση, που μέχρι σήμερα ήταν διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού στην Ξάνθη.

Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ)τοποθετείται ο αντιναύαρχος (ΠΝ) Στυλιανός Πετράκη.

Τέλος στη θέση Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ)τοποθετείται ο αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης.

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΛΟΥΣΗΣ

Ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης γεννήθηκε το 1962 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.

Εισήχθη το 1980 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1984 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού των Τεθωρακισμένων.

Φοίτησε σε όλες τις σχολές και τα σχολεία του όπλου του, καθώς και στη Σχολή Πολέμου και στη Σχολή Εθνικής ΄Αμυνας του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Defence College).
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε Μονάδες Τεθωρακισμένων, σε Επιτελεία Συγκροτημάτων-Σχηματισμών στο ΓΕΣ και στο ΓΕΕΘΑ.

Ως Διοικητής Μονάδας υπηρέτησε στη 12η ΕΜΑ και στην 5η ΕΜΑ

Έχει διατελέσει Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ και του Γ.Ε.ΕΘ.Α από το 2006 έως το 2009, στο ΓΕΕΘΑ/Κέντρου Χειρισμού Κρίσεων/Τμήμα Διεθνών Οργανισμών ως Τμηματάρχης από το 2009 έως τον Ιούνιο του 2011, Επιτελάρχης της

ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ ΄Εβρου από τον Ιούλιο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2012, Διευθυντής ΔΙΣΧΕΑ/ΓΕΣ από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013, Επιτελάρχης/ΓΕΠΣ από τον Απρίλιο του 2013 έως τον Μάρτιο του 2014.

Ως Διοικητής Σχηματισμού υπηρέτησε στην 79 ΑΔΤΕ (Σάμος) από τον Μάρτιο 2014 έως τον Μάρτιο του 2015. Τον Μάρτιο του 2015 τοποθετήθηκε ως Διευθυντής ΔΕΠΙΧ/ΓΕΣ, μέχρι τον Μάρτιο του 2016.
Ανέλαβε την διοίκηση της ΧVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, που εδρεύει στο Διδυμότειχο, το 2016. Το έτος 2017 τοποθετήθηκε Διοικητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Από τον Φεβρουάριο 2019 ήταν διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού στην Ξάνθη.

Τιμήθηκε με τα προβλεπόμενα Παράσημα, Μετάλλια και Διαμνημονεύσεις.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Ιστορία Χωρών Χερσονήσου του Αίμου και Τουρκολογίας.

Είναι γνώστης της Αγγλικής γλώσσας.

 


NEWSLETTER