Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 20:40

Η Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ

Γράφτηκε από την
Η Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ

Το Δ.Σ. της Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας ομόφωνα συμπαραστέκεται “στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ και την Cosmote E-Value”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Παρατηρεί ότι “μέσα από την απεργία που συνεχίζουν να πραγματοποιούν, αγωνίζονται για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και άρση της διάκρισης μεταξύ παλιών και νέων εργαζομένων, «επινοικιαζομένων» ή μη. Επίσης, απαιτούν να μην ισχύσει η πρόθεση του ομίλου να προβεί σε απολύσεις με τη λήξη της παρούσας σύμβασης και να ανακληθούν όσες έγιναν την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ο αγώνας των εργαζομένων στον ΟΤΕ και την Cosmote E-Value συνδέεται με τον αγώνα όλων των εργαζομένων για αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, για να επιστραφούν όλοι οι κλεμμένοι μισθοί και δικαιώματα, κόντρα σε κυβέρνηση - ΕΕ - εργοδοσία. Ειδικά σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει εκτός τις αντεργατικές αντισυνδικαλιστικές διατάξεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, να περάσει νόμο περιορισμού των διαδηλώσεων και νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι εργαζόμενοι με τους αγώνες μας πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση, να διεκδικήσουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας”.

Το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ καταδικάζει, επίσης, “την ενέργεια της διοίκησης του ΟΤΕ να μηνύσει τους απεργούς με αποτέλεσμα η Αστυνομία να προβεί σε πέντε συλλήψεις συνδικαλιστών. Κάτω τα χέρια από τους απεργούς, η τρομοκρατία δεν θα περάσει”.


NEWSLETTER