Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 15:16

Ακίνδυνη και επισήμως η σκόνη σε χρυσοχοείο της Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον

Ακίνδυνη αποδείχθηκε και επισήμως η σκόνη που περιείχε ο φάκελος που είχε σταλεί σε χρυσοχοείο της Κυπαρισσίας τον περασμένο Ιούνιο και είχε προκαλέσει την ανησυχία των ιδιοκτητών που ήρθαν σε επαφή με αυτόν αλλά και μεγάλη κινητοποίηση των αρχών.

Τα επίσημα αποτελέσματα, που λένε ότι δεν πρόκειται για κάποια επικίνδυνη σκόνη, εστάλησαν χθες στις τοπικές αρχές βάζοντας και επίσημα τέλος στην όποια ανησυχία είχε παραμείνει.

Να σημειώσουμε ότι ο φάκελος είχε σταλεί στο χρυσοχοείο στις 25 Ιουνίου και μάλιστα αρχικά είχε πάει σε συνονόματη επιχείρηση που όμως βρισκόταν σε άλλη οδό. Ετσι γύρω στη 1.30 το μεσημέρι παραδόθηκε στο χρυσοχοείο από την σύζυγο του ιδιοκτήτη της πρώτης επιχείρησης. Οταν όμως οι ιδιοκτήτες του χρυσοχοείου άνοιξαν το φάκελο, είδαν ότι μέσα υπήρχε δεύτερος φάκελος - και όταν άνοιξαν κι αυτόν είδαν ότι περιείχε μια περίεργη σκόνη, γεγονός που τους ανησύχησε. Ειδοποίησαν την Αστυνομία η οποία έφτασε στο σημείο, και στη συνέχεια κατέφτασε η Πυροσβεστική. Ο χώρος αποκλείστηκε και αργά το απόγευμα στο σημείο έφτασαν άνδρες της ΕΜΑΚ που με ειδικές στολές μπήκαν στο κατάστημα και απομάκρυναν το φάκελο σφραγίζοντάς τον. Ετσι απεγκλωβίστηκαν και οι ιδιοκτήτες που για 7 ώρες παρέμεναν σε καραντίνα μέσα στο ίδιο τους το κατάστημα.

Κ.Μπ.