Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 16:12

Αθώωση της Περιφέρειας για τις πλημμύρες στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Αθώωση της Περιφέρειας για τις πλημμύρες στην Τριφυλία

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τις πλημμύρες που είχαν σημειωθεί στους Γαργαλιάνους το 2016.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου είχε καταθέσει ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων και πληγέντες παραγωγοί, θεωρώντας ως αιτία των πλημμυρών την κατασκευή του νέου δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανού, καθώς υποστήριξαν ότι δεν προβλεπόταν διευθέτηση των υδάτων, με αποτέλεσμα αυτά να καταλήξουν σε κτήματα της περιοχής, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες και θερμοκηπιακές μονάδες.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει στις 10 του μηνός και συνεχίστηκε χθες, οπότε και ολοκληρώθηκε.

Αναφερόμενος στην απόφαση του δικαστηρίου ο τότε πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νίκος Σινάνης σημείωσε: «Τελείωσε η δίκη για τις πλημμύρες, από τις οποίες είχαν υποστεί τεράστιες ζημιές οι αγρότες παραγωγοί, βάσει του δρόμου που κατά την άποψή μας είχε μεγάλες ατέλειες και χωρίς αντιπλημμυρική μελέτη. Περίεργα κατά την άποψή μου, βγήκε μια αθωωτική απόφαση για τους κυρίους της Περιφέρειας. Πιστεύω, έτσι αποδείχθηκε, ότι για όλα φταίνε οι αγρότες. Οι αγρότες είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας και αυτοί πληρώνουν. Υποτίθεται δεν ανοίγουν γράνες, όταν είναι υπεύθυνοι ο δήμος και η Περιφέρεια για όλα τα ρέματα και για ό,τι συμβαίνει στην περιοχή και ειδικά με τη νέα κατασκευή του δρόμου, που έχει σαν αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα να πλημμυρίζουν τα κτήματά μας. Και όμως βγήκε αθωωτική η απόφαση, από εκεί και πέρα η κρίση είναι σε εσάς και στον κόσμο. Φταίνε τα καιρικά φαινόμενα και φταίνε και οι αγρότες που δεν νοιάζονται να προστατέψουν την ίδια τους την περιουσία. Αυτό είναι για γέλια».

Ο Γιώργος Διακουμόπουλος που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από τις πλημμύρες τόνισε: «Μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τις πλημμύρες θα ήθελα να κάνω μια γενική ερώτηση: Σε περίπτωση που γίνει μια πλημμύρα έντονη και πάθουμε το ίδιο πρόβλημα, ποιος θα μας προστατέψει πάνω σε αυτό το θέμα; Αρα δεν υπάρχει κανένας, δεν υπάρχει τίποτα, είμαστε στο έλεος».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER