Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 19:11

Νέος δίσκος, που θυμίζει παλιές εποχές: “Είσαι λιμάνι μου” με μουσική της Πιπίτσας Κληροπούλου

Νέος δίσκος, που θυμίζει παλιές εποχές: “Είσαι λιμάνι μου” με μουσική της Πιπίτσας Κληροπούλου

Ενας νέος δίσκος που θυμίζει παλιές εποχές της ελληνικής δισκογραφίας, με τραγούδια που ερμηνεύονται από διαφορετικούς τραγουδιστές, πρόκειται να κυκλοφορήσει την άνοιξη, έχοντας μάλιστα καλαματιανή υπογραφή.

Πρόκειται για τον δίσκο “Είσαι λιμάνι μου”, του οποίου τη μουσική και την ενορχήστρωση έχει κάνει η συνθέτρια και πιανίστρια με καταγωγή από την Καλαμάτα Πιπίτσα Κληροπούλου. Το πρώτο single του δίσκου που κυκλοφορεί από την Polyphoniki Records ερμηνεύει η Ειρήνη Τσιλιγιάννη σε στίχους της Μαρίας Γκιτζένη.

H Πιπίτσα Κληροπούλου συνεργάστηκε με καταξιωμένους ερμηνευτές της ελληνικής δισκογραφίας, συστήνοντάς μας παράλληλα νέες φωνές του ελληνικού ρεπερτορίου. Τα τραγούδια του επερχόμενου ομώνυμου δίσκου ερμηνεύουν η Ερωφίλη, ο Κώστας Λειβαδάς, η Μαριάννα Πολυχρονίδη, ο Βαγγέλης Δούβαλης και η Ειρήνη Τσιλιγιάννη, ενώ για την ηχογράφηση του δίσκου συνεργάστηκαν οι μουσικοί: Σπύρος Τραυλός (βιολί), Νικόλας Καγιαλάρης (μπουζούκι), Παντελής Ντζιάλας (κιθάρα), Καίτη Πάντζαρη (βιολοντσέλο), Σταύρος Καβαλιεράτος (ακουστικό μπάσο - κοντραμπάσο), Κωστής Τεστετζόγλου (κρουστά), Ανδρέας Νικόλης (τύμπανα), Πιπίτσα Κληροπούλου (πιάνο).

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=OMvGur91xMI}

Οπως ανέφερε η ίδια στην "Ε", ο δίσκος θα περιλαμβάνει 8 κομμάτια του ελληνικού έντεχνου ρεπερτορίου. "Οι ερμηνευτές επιλέχτηκαν από εμένα με βάση τις φωνές τους και το πόσο ταιριάζουν με την ερμηνεία που ήθελα να δώσω στα τραγούδια αυτά. Σε ό,τι αφορά το ύφος των κομματιών, κάποια θα είναι ατμοσφαιρικά έχοντας μια αίσθηση πιο κλασικού και ορχηστρικού περιεχομένου, ενώ κάποια άλλα θα έχουν πιο λαϊκά και παραδοσιακά στοιχεία" τόνισε η Π. Κληροπούλου.

Στο ερώτημα αν είναι η πρώτη της δισκογραφική δουλειά, η Καλαματιανή συνθέτρια σημείωσε πως παλιότερα έχει γράψει στίχους και μουσική για θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, ωστόσο ως ελληνική έντεχνη δουλειά για ενήλικες είναι η πρώτη της προσπάθεια. "Υπάρχουν στο συρτάρι μου αρκετά τραγούδια ακόμα τα οποία θέλω να εκδώσω, αλλά προς το παρόν όλη μου η προσοχή είναι στραμμένη στον συγκεκριμένο δίσκο" τόνισε καταλήγοντας.