Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 09:20

Καλαμάτα: Συγκινητική ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο επίσημο γεύμα για της Υπαπαντής (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Συγκινητική ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο επίσημο γεύμα για της Υπαπαντής (βίντεο)

Τους άρρηκτους δεσμούς που τον συνδέουν με την Καλαμάτα, καθώς η πόλη διαμόρφωσε τον χαρακτήρα του, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην αντιφώνησή του στο δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρατέθηκε προς τιμήν του στο Elite City Resort, με την ευκαιρία του εορτασμού της πολιούχου της Καλαμάτας Υπαπαντής του Σωτήρος.

Νωρίτερα στην ομιλία του ο κ. Βασιλόπουλος είχε πει ότι ο κ. Παυλόπουλος θα έχει πάντα μια θέση στην καρδιά των Καλαματιανών.

Συγκεκριμένα ο κ. Παυλόπουλος είπε για τη σχέση του με την Καλαμάτα: «Τέσσερα χρόνια πριν σας είχα διαβεβαιώσει για κάτι, ότι η παρουσία μου ως Πρόεδρου της Δημοκρατίας στην εορτή της πολιούχου, της Υπαπαντής του Σωτήρος, θα συνεχιζόταν όπως είχε αρχίσει από πριν, όσο υπάρχω. Σας είχα πει τότε ότι μέσα σε αυτόν τον τόπο, σε αυτή την πόλη διαμορφώθηκε ο χαρακτήρας μου και με ακολουθεί και θα με ακολουθεί πάντα. Οπου κι αν ταξίδεψα, τα βασικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα μου ήταν αυτά που διαμορφώθηκαν σε αυτόν εδώ τον τόπο, με τις αρχές και τις αξίες που όλοι γνωρίζουμε. Επομένως θα βρίσκομαι πάντοτε εδώ γιατί όπως σας είπα βρίσκομαι πάντοτε ως προσκυνητής».

Ο κ. Παυλόπουλος, που παραβρέθηκε για τελευταία φορά με την προεδρική του ιδιότητα στη γιορτή της Υπαπαντής, ευχαρίστησε τόσο την πολιτική και αυτοδιοικητική ηγεσία του νομού όσο και τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, για τη συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παυλόπουλος αποκάλεσε «φίλο του» τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και ότι αποκάλυψε πως είχε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας για εθνικά και θρησκευτικά θέματα.

Ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε στην ομιλία του ότι η Καλαμάτα είναι το κέντρο της Νότιας Πελοποννήσου και αναφέρθηκε στις προσδοκίες για αναβάθμιση του αεροδρομίου και του λιμανιού. Επεσήμανε δε την ανάγκη κατασκευής του δρόμου Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη και του αυτοκινητόδρομου Καλό Νερό - Τσακώνα, ενώ τόνισε τη σημασία των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Στο γεύμα παρακάθισαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς, Νάντια Γιαννακοπούλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο αρχηγός του ΓΕΣ - αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Θ.Λ.


NEWSLETTER