Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 09:39

Τίμησαν τον Αρχηγό ΓΕΣ Χαράλαμπο Λαλούση στην πατρίδα του τα Φιλιατρά

Τίμησαν τον Αρχηγό ΓΕΣ Χαράλαμπο Λαλούση στην πατρίδα του τα Φιλιατρά

 

Τον Φιλιατρινό Αρχηγό του ΓΕΣ Χαράλαμπο Λαλούση τίμησε χθες το μεσημέρι ο Δήμος Τριφυλίας κατά την παράθεση του καθιερωμένου γεύματος για τον πολιούχο των Φιλιατρών Αγιο Χαράλαμπο.

Ο Αρχηγός του ΓΕΣ στέλνοντας μήνυμα προς την Τουρκία, από την ιδιαίτερη πατρίδα του, σημείωσε πως “όσο και να φωνάζουν οι απέναντι απλώς φωνάζουν. Ο ελληνικός στρατός είναι έτοιμος, αποφασισμένος, έχει όλες τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή”.

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης αλλά και υπερηφάνειας ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης παρέδωσε τιμητική πλακέτα και μία εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους (εκ μέρους της οικογενείας του), ενώ ο κ. Λαλούσης ανταπέδωσε με μία πλακέτα του ΓΕΣ.

Ο νέος Αρχηγός του ΓΕΣ κάτω από το στοργικό βλέμμα της μητέρας του που όλη την ώρα βρισκόταν στο πλάι του συγκινημένη και περήφανη, δεν έκρυψε τη μεγάλη αγάπη που τρέφει για την ιδιαίτερη πατρίδα του, τον τόπο που μεγάλωσε.

Μιλώντας με λόγια συγκίνησης ο κ. Λεβεντάκης τόνισε: “Είναι μεγάλη χαρά και συγκίνηση που βρίσκεται ανάμεσά μας ο άνθρωπος που ανδρώθηκε στον τόπο μας, που μεγάλωσε εδώ, που πήγε σχολείο εδώ, που υλοποίησε το όνειρό του, που ήταν να γίνει στρατιωτικός. Τα κατάφερε, μας έκανε όλους υπερήφανους και αυτή τη στιγμή βρίσκεται ανάμεσά μας. Είμαι συγκινημένος, καθώς ποιος δεν θα ήθελε αυτή τη στιγμή να είναι στη θέση μου να κάνει τη βράβευση σε έναν σπουδαίο άνθρωπο. Η πατρίδα μας είναι σε καλά χέρια. Αυτό που σε διακρίνει είναι το ήθος σου, η λεβεντιά σου, η καλοσύνη σου. Σε ευχαριστούμε πολύ, μας έκανες υπερήφανους. Ευχαριστώ το Θεό και τον Αγιο Χαράλαμπο που μου έδωσε την ευκαιρία εμένα να βραβεύσω εσάς”.

Στη συνέχεια ο στρατηγός ε.α. Νίκος Βορρές αναφέρθηκε στη στρατιωτική πορεία του κ. Λαλούση, σημειώνοντας πως “τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν είναι πως έχει βαθιά πίστη στο Θεό, την πατρίδα και τον άγιό μας. Είναι αξιοπρεπής, σοβαρός, σεμνός, προσιτός σε όλους, αλλά και υπερήφανος. Είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους, έχει άρτια επαγγελματική κατάρτιση”.

Ευχαριστώντας όλους για την τιμή που του έκαναν, ο κ. Λαλούσης από την πλευρά του σημείωσε: “Είναι μεγάλη για μένα τιμή η σημερινή γιορτή,  έρχομαι στον τόπο που μεγάλωσα, σήμερα γιορτάζω, είναι όλα τόσο χαρούμενα, όπως και το όνομά μου, λάμπει χαρά και αυτός ο άγιος ας προστατεύει όλους τους Φιλιατρινούς. Οσο ψηλά και να φτάσει κάποιος από κάπου ξεκινάει, από ένα μέρος. Εγώ από εδώ ξεκίνησα, εδώ μεγάλωσα, έπαιξα, έκανα μπάνιο. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου, τον αείμνηστο πατέρα μου, τη μητέρα μου που είναι μαζί μου σήμερα, γιατί από αυτούς πήρα αρχές. Τους δασκάλους μου. Ποτέ δεν ξεχνάω τα Φιλιατρά, έχω γυρίσει όλο τον κόσμο, αλλά σαν τα Φιλιατρά δεν υπάρχει άλλο μέρος. Εδώ γεννήθηκα, εδώ πήρα τις αρχές και τις αξίες που υπηρέτησα μια ζωή και πάντα προσπαθούσα μέσα από ήθος και αρχές να καταφέρω αυτό που οι δυνάμεις μου, μου επέτρεπαν χωρίς τίποτα άλλο. Και με τη δύναμη του Θεού έφτασα εκεί που έφτασα. Σας ευχαριστώ όλους, εγώ θα είμαι πάντα δίπλα σας, όχι μόνο ως Αρχηγός αλλά και ως Φιλιατρινός”.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους εξ Ανατολών γείτονές μας, στέλνοντας το δικό του μήνυμα από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Φιλιατρά: “Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω από τη θέση μου, είναι να μην φοβάστε κάτι, ο ελληνικός στρατός είναι έτοιμος, αποφασισμένος, έχει όλες τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή. Αρα να κοιμάστε ήσυχοι όσο εμείς επαγρυπνούμε. Και όσο να φωνάζουν οι απέναντι, απλώς φωνάζουν. Η δύναμη αποτροπής είναι μεγάλη, όχι μόνο του στρατού, αλλά όλων των Ενόπλων Δυνάμεων, όλοι οι αρχηγοί είναι αξιολογότατοι. Είμαστε μια εξαιρετική ομάδα και με σύμπνοια και σε συνεργασία με την πολιτεία πορευόμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, να αντιμετωπίσουμε και σε διπλωματικό επίπεδο και σε πολιτικό αλλά και σε στρατιωτικό οποιαδήποτε απειλή για τη χώρα μας”.

Τέλος σύντομο χαιρετισμό έκανε και ο γενικός γραμματέας Αποβλήτων Εμμανουήλ Γραφάκος, τονίζοντας: “Σήμερα τιμάται η επιμονή, η μεθοδικότητα, το πείσμα, η ικανότητα, αυτές είναι αρχές διαχρονικές, τις οποίες όταν τις ξεχάσαμε δεν είχαμε καλό δρόμο. Ετσι θέλουμε τέτοιους φάρους στο δρόμο μας”.

Κ.Μπ.