Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 15:01

Παράταση προθεσμίας για επίσκεψη σχολείων στο Σπήλαιο Διρού

Γράφτηκε από την
Παράταση προθεσμίας για επίσκεψη σχολείων στο Σπήλαιο Διρού

Την παράταση της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επίσκεψη σχολείων στο Σπήλαιο Διρού έως την Τρίτη 31 Μαρτίου ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε..

Η πρόσκληση από την ΕΤΑΔ γίνεται με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από την ανακάλυψη του Σπηλαίου Βλυχάδας Διρού, (1949-2019) και προσφέρει την ευκαιρία στους μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να επισκεφθούν τα Σπήλαια, να ξεναγηθούν στο μαγικό εσωτερικό τους με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες σε μια αξέχαστη βαρκάδα, με σκοπό να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να διευρύνουν τον πολιτιστικό τους ορίζοντα και να εξοικειωθούν με τον φυσικό κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στο Σπήλαιο Διρού έχουν ανακαλυφθεί οστά πάνθηρα, ιπποπόταμου, λιονταριού και ζώων προϊστορικής εποχής.

Διευκρινίζεται ότι η μεγάλη λιμναία διαδρομή θα έχει κόστος 6€/μαθητή, αλλά λόγω του ότι η στάθμη των νερών στα Σπήλαια ενδέχεται εξαιτίας των καιρικών συνθηκών κάποιες ημέρες να μην επιτρέπει την πραγματοποίηση της μεγάλης διαδρομής (γεγονός που μπορεί να εκτιμηθεί την προηγούμενη μέρα της επίσκεψης και να επιβεβαιωθεί την ίδια μέρα), θα πραγματοποιείται η μικρή λιμναία διαδρομή και η χερσαία ξενάγηση με κόστος 5€/μαθητή. (Η είσοδος για τους συνοδούς είναι δωρεάν).

Μετά την ξενάγηση θα προσφερθεί στους μαθητές δωρεάν σνακ και αναψυκτικό.

Περισσότερες πληροφορίες: Πέτρος Λαζαράκος / Προϊστάμενος Σπηλαίων Διρού: Τηλ.: 27330 52222 – 6932748638.

Δηλώσεις συμμετοχής: msaounatsou@etasa.gr


NEWSLETTER