Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 16:47

Βιβλιοπαρουσίαση από την Αντιφασιστική Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Βιβλιοπαρουσίαση από την Αντιφασιστική Καλαμάτας

 

 

Το βιβλίο του Γιώργου Αλεξάτου “Οι Ελλαδέμποροι - Ακρα Δεξιά και φασισμός στην Ελλάδα του 20ού αιώνα” παρουσιάζει η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, μεθαύριο Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή του ίδιου του συγγραφέα, στο νέο χώρο της Κίνησης, Αγίου Παντελεήμονος 13 στο Ιστορικό Κέντρο.

Επίσης, η Αντιφασιστική ενημερώνει ότι την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συνέλευση, με στόχο των προγραμματισμό των επόμενων δράσεών της.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ποια η βαρύτητα του φασισμού και συνολικότερα της Ακρας Δεξιάς στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα; Ποια ήταν τα χαρακτηριστικά του φασισμού και η φυσιογνωμία της ακροδεξιάς παράταξης στη χώρα μας, σε περίοδο μεγάλων ιστορικών αναταραχών για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη, με πολεμικές περιπέτειες και εμφυλίους, πραξικοπήματα, δικτατορικά καθεστώτα και μεγάλα διαστήματα ελεγχόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας; Η απάντηση στο ερώτημα επιχειρείται σ΄ αυτό το βιβλίο. Ο Γ. Αλεξάτος ερευνά και καταθέτει τα ιδιαίτερα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά των φασιστικών κινήσεων, της Ακροδεξιάς και των καθεστώτων έκτακτης ανάγκης, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των κοινωνικών, πολιτικών και ιδεολογικών διεργασιών που διαμόρφωσαν τον σύγχρονο ελληνικό κοινωνικό σχηματισμό.


NEWSLETTER