Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 16:27

Πιάνο απέκτησε ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον
Πιάνο απέκτησε ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Πιάνο απέκτησε ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών, χορηγία του Ωδείου Αθηνών, υλοποιώντας έναν στόχο πολλών ετών, ενώ θα δοθεί και συναυλία για να τιμηθεί το ωδείο για την προσφορά του.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος, η απόκτηση του πιάνου θα του επιτρέπει να πραγματοποιεί εκδηλώσεις υψηλού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, καθώς και να καλύπτει πάγιες διδακτικές ανάγκες των μαθητών του Σχολείου Μουσικής και της Φιλαρμονικής.

Η απόκτησή του ήταν στόχος πολλών ετών. Ολες οι προσπάθειες λόγω του σημαντικού οικονομικού κόστους είχαν αποβεί άκαρπες, όμως ο στόχος αυτός έγινε πραγματικότητα χάρη στην ευγενική χορηγία του Ωδείου Αθηνών. Το πιάνο που δωρήθηκε είναι ένα ιστορικό πιάνο που σε αυτό έχουν παίξει σημαντικότατες μουσικές προσωπικότητες. Τη διαμεσολάβηση για τη δωρεά του έκανε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Ωδείου Αθηνών Αθανάσιος Ζέρβας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φιλοπροόδων ευχαριστεί θερμά τον Νίκο Τσούχλο πρόεδρο του Δ.Σ. του Ωδείου Αθηνών, καθώς και τους Φίλιππο Τσαλαχούρη διευθυντή Μουσικών Σχολών και Δημήτριο Μαρίνο διοικητικό διευθυντή.

Το Σάββατο 21 Μαρτίου θα δοθεί συναυλία για να τιμηθεί το Ωδείο Αθηνών για τη δωρεά αυτή. Η συναυλία θα γίνει στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στις 8 μ.μ., με λυρικά τραγούδια και έργα για σόλο πιάνο από το κλασικό ρεπερτόριο. Θα ακουστούν έργα των Μπετόβεν, Μότσαρτ, Σοπέν, Μπιζέ, Αθ. Ζέρβα κ.ά. Σολίστ θα είναι η Αμαλία Σδρόλια, μεσόφωνος και η Φρόσω Κτιστάκη, πιάνο.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER