Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 12:10

Εκδρομές με τρένο στην Πελοπόννησο

 

Νέες εκδρομές με το τρένο στο καταργημένο δίκτυο της Πελοποννήσου οργανώνει μέσα στο Νοέμβριο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με στόχο να ζωντανέψει και πάλι τη γραμμή. 

Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί εκδρομή από τον Πύργο στην Καλαμάτα όπου έχει προγραμματιστεί διανυκτέρευση κι επιστροφή στον Πύργο την επόμενη μέρα. Σ’ αυτή θα συμμετέχουν 60 άτομα - φίλοι του σιδηροδρόμου κυρίως από την Αυστρία και τη Γερμανία. Η εκδρομή θα γίνει με 2 μηχανές Alco, 1 επιβατηγό βαγόνι και 1 σκευοφόρο. 

Το Σάββατο 24 του μήνα, θα πραγματοποιηθεί εκδρομή από την Καλαμάτα στην Τρίπολη κι επιστροφή στην Καλαμάτα με αμαξοστοιχία ΜΑΝ 1, χωρητικότητας 110 ατόμων. Το ταξίδι αυτό είναι ανοιχτό, με εισιτήριο, για όλο τον κόσμο από τη Μεσσηνία και τους νομούς της Πελοποννήσου. Οι εκδρομείς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το μοναδικό, εξαιρετικού φυσικού κάλλους, τοπίο της διαδρομής, τις παλιές πέτρινες γέφυρες, τις γαλαρίες και τους υδατόπυργους. Το τρένο θα κάνει στάσεις σε χωριά και σε ξεχωριστά σημεία της διαδρομής.

Οσοι επιθυμούν να μετάσχουν, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή και να κλείσουν εισιτήριο, στο τηλέφωνο 210 - 3621039, στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στην οδό Σίνα, στην Αθήνα. 

Στόχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι οι εκδρομές με τρένο στο δίκτυο της Πελοποννήσου να επεκταθούν και στα σχολεία, με τη συμμετοχή των μαθητών.

Γ.Σ.