Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 13:47

Ανέλαβαν καθήκοντα οι νέοι διοικητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας και της της Π.Υ. Σπάρτης

Γράφτηκε από την
Ανέλαβαν καθήκοντα οι νέοι διοικητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας και της της Π.Υ. Σπάρτης

Τα νέα τους καθήκοντα αναλαμβάνουν οι νέοι διοικητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης.

Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λακωνίας αναλαμβάνει ο νεοπροαχθείς πύραρχος Γεώργιος Στ. Αλικάκος. 

Γεννήθηκε το 1967 στη Βασιλική Λακωνίας, είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

Το 1994 κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα και το 2001 αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
Κατά την διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε στον 2o Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας (Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κύμης), στο Ανακριτικό Γραφείο Διοίκησης Αθηνών, στο 10ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευσίνας, στην Ε.Μ.Α.Κ., ως καθηγητής στην Πυροσβεστική Ακαδημία και Διευθυντής στην Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Σε δηλώσεις του κατά την ανάληψη των καθηκόντων επεσήμανε, ότι θα ήθελε να διαβεβαιώσει τους πολίτες του Νομού Λακωνίας ότι οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο, προασπίζοντας τη ζωή και τις περιουσίες αυτών από τους κινδύνους των πυρκαγιών και πάσης φύσεως καταστροφών.

Διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης αναλαμβάνει ο αντιπύραρχος Διαμαντής Κων. Τσολομίτης.

Γεννήθηκε το 1970 στο Γεράκι Λακωνίας, είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Το 1996 κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα και το 2001 αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Επίσης είναι πτυχιούχος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης Παντείου Πανεπιστημίου.

Κατά την διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε στον Α ́ Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, τον Δ ́ Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μολάων ως Διοικητής, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης και τα τρία τελευταία χρόνια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης ως Υποδιοικητής.

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος Διοικητής θα ήθελε να διαβεβαιώσει τους πολίτες της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Λακωνίας, ότι το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης θα συνεχίσει με ζήλο και αυταπάρνηση την αποστολή του, για την ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας αυτών, καθώς και του δασικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας από τους κινδύνους των πυρκαγιών, θεομηνιών και άλλων καταστροφών.


NEWSLETTER