Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 13:47

Σωματείο Εργαζομένων στο Ασυλο Ανιάτων Καλαμάτας : Καταγγέλλουν "κλίμα τρομοκρατίας"

 

Κλίμα τρομοκρατίας επιχειρεί να περάσει η διοίκηση του ιδρύματος μέσω του διευθυντή, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο Ασυλο Ανιάτων Καλαμάτας “Η Στέγη της Εκκλησίας”.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “8 συνάδελφοί μας έχουν κληθεί εγγράφως σε απολογία για δήθεν παραλείψεις. Δύο απ’ αυτές έχουν υποστεί πίεση που τις ανάγκασε να πάνε στο νοσοκομείο”.

Το σωματείο σε έκτακτη γενική συνέλευσή του αποφάσισε να καταγγείλει το γεγονός στους δημότες της πόλης και να καλέσει “τη διοίκηση να σταματήσει το κλίμα τρομοκρατίας”.

Ακόμα, το Σωματείο κάνει λόγο για αφερεγγυότητα του δημάρχου Καλαμάτας, γιατί στο Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη “δεν έχει θέμα για συζήτηση τις απολύσεις στο ίδρυμα, στο οποίο έχει ευθύνη με την εκπροσώπησή του στη διοίκηση με 2 μέλη που αυτός ορίζει”.

Καλεί τη δημοτική αρχή και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη “να συζητήσει το θέμα, με αίτημα την άμεση ανάκληση των απολύσεων και να σταματήσει το κλίμα τρομοκρατίας στο χώρο της δουλειάς”.

Καλεί, επίσης, “τους συναδέλφους και τα σωματεία την Τετάρτη σε συγκέντρωση στο ιστορικό Δημαρχείο, όπου θα απαιτήσουμε να ικανοποιηθεί το αίτημά μας”.