Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2020 08:13

Χωρίς ψυχολόγο παραμένει το ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Χωρίς ψυχολόγο παραμένει από τις αρχές του σχολικού έτους το ΕΕΕΕΚ (Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Καλαμάτας.

Πριν λίγο καιρό μάλιστα πήρε άδεια μητρότητας και η κοινωνική λειτουργός του σχολείου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά.

Μετά από μια τραγική απώλεια στην οικογένεια μαθητή ψυχολογική στήριξη προσέφερε ψυχολόγος του ΚΕΣΥ (Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης), αλλά όπως ξεκαθάρισε και ο προϊστάμενος Κώστας Σαραβελάκης, οι ανάγκες της υπηρεσίας είναι μεγάλες για να μπορεί να διαθέσει μόνιμα ψυχολόγο στο ΕΕΕΕΚ. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Αθηνά Σπανού μιλώντας στην “Ε” τόνισε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για να βρεθεί λύση, γιατί μετά και την αποχώρηση με άδεια της κοινωνικής λειτουργού δεν υπάρχει κανένας να υποστηρίξει ψυχολογικά τα παιδιά. “Στο σχολείο πρέπει απαραίτητα να διοριστεί ψυχολόγος και δεν είναι τώρα, είναι από την αρχή της χρονιάς που εκκρεμεί η πλήρωση της θέσης”, ανέφερε. Και πρόσθεσε πως μέσω της ίδιας εκφράζεται η αγωνία όλων των γονιών, γιατί “έφυγε και η κοινωνική λειτουργός και φτάσαμε σε ένα απρόοπτο συμβάν (στο προσωπικό θέμα του μαθητή), που το σχολείο είναι δύσκολο να το διαχειριστεί χωρίς την παρέμβαση ενός ειδικού”.

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Δημήτρης Οικονομόπουλος μιλώντας μαζί μας αναγνώρισε την άμεση ανάγκη για παρουσία ψυχολόγου. Ειδικά για την περίπτωση του μαθητή είπε ότι έδωσε εντολή να γίνουν ενέργειες ώστε να υποστηριχθεί ψυχολογικά από ψυχολόγο του ΚΕΣΥ. Ενημέρωσε ακόμα ότι αφαιρέθηκε η δυνατότητα από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την πλήρωση των κενών θέσεων και γίνονται πλέον κεντρικά. Γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλεψη και για το διορισμό ψυχολόγων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας, με προτεραιότητα στο ΕΕΕΕΚ και το Ειδικό Γυμνάσιο. “Βρισκόμαστε σε αναμονή των μονίμων διορισμών και περιμένουμε το ΦΕΚ”, είπε. Εξήγησε επίσης ότι η διαδικασία έγινε μέσω ΑΣΕΠ και ο ψυχολόγος θα είναι μόνιμος. “Είμαστε σε μεταβατική περίοδο. Η επόμενη μέρα όμως θα είναι καλύτερη, καθώς για πρώτη φορά διορίζονται ως μόνιμοι τέτοιοι επιστήμονες”, ανέφερε καταλήγοντας.

Ν.Κ.