Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 16:15

Μεσσηνία: Πράττης – Κανέλης κατά ασφαλιστικού

Μεσσηνία: Πράττης – Κανέλης κατά ασφαλιστικού

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση που ψηφίστηκε από τους βουλευτές της Ν.Δ. “ολοκληρώνει το έγκλημα της κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων”, εκτιμούν οι συνδικαλιστές Δημήτρης Πράττης (μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας) και Γιώργος Κανέλης (αναπληρωτής γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας).

“Είναι ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα που εγκαινίασαν τα νεοφιλελεύθερα μνημόνια και ο νόμος Κατρούγκαλου που έβαλε την αρχική ταφόπλακα”, αναφέρουν χαρακτηριστικά και παρατηρούν:

“Είναι ένα νομοσχέδιο που εγκαινιάζει τη μόνιμη και σταθερή μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, όπως αποδεικνύεται από την ίδια την αναλογιστική μελέτη της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία για τα επόμενα 20 χρόνια η μέση σύνταξη θα βαίνει μειούμενη. Είναι ένα νομοσχέδιο που μαθηματικά οδηγεί σε μείωση εισφορών - μείωση παροχών - μείωση συντάξεων για τους σημερινούς εργαζόμενους και θέτει τις βάσεις για την ιδιωτικοποίηση αλά Πινοσέτ της κοινωνικής ασφάλισης. Είναι ένα νομοσχέδιο που καταργεί ακόμα και αυτή την κουτσουρεμένη μεν αλλά μόνιμη 13η σύνταξη των πολλών. Είναι ένα νομοσχέδιο που βάζει τη συνταξιοδοτική ταφόπλακα στους νέους της μερικής απασχόλησης, της εργασιακής επισφάλειας, των μεγάλων διαστημάτων ανεργίας, που ποτέ δεν πρόκειται να πιάσουν 30 έτη εργασιακής ζωής.

Η ΕΑΚ συνεχίζει και τον αγώνα της και τις παρεμβάσεις της μέσα και έξω από τους εργασιακούς χώρους. Η ανατροπή όλων των αντιασφαλιστικών νόμων είναι και μπορεί να γίνει υπόθεση του εργατικού κινήματος και της κοινωνίας”.