Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 17:09

ΚΝΕ ΑΕΙ Καλαμάτας κατά ΔΑΠ και ΠΑΣΠ

Γράφτηκε από την
ΚΝΕ ΑΕΙ Καλαμάτας κατά ΔΑΠ και ΠΑΣΠ

 

Στη στάση ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στα Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκαν στους συλλόγους ΤΙΑΔΠΑ, Φιλολογίας και ΣΤΕΓ αναφέρεται με ανακοίνωσή της η ΚΝΕ του ΑΕΙ Καλαμάτας.

“Στα Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκαν στους συλλόγους ΤΙΑΔΠΑ, Φιλολογίας και ΣΤΕΓ οι εκπρόσωποι της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. κατέθεσαν ψήφισμα καταδίκης της κρατικής καταστολής που με επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ κλιμακώνεται την τελευταία εβδομάδα. Καμιά εντύπωση πλέον δεν μας προκαλεί το γεγονός ότι ΠΑΣΠ και ΔΑΠ για ακόμα μια φορά ταυτίστηκαν. Στήριξαν την κρατική καταστολή στην ΑΣΟΕΕ, στη Λέσβο και στη Χίο, τη συμμετοχή της Αστυνομίας στο συνέδριο παρωδία της ΓΣΕΕ. Αυτό έρχεται ως συνέχεια της στάσης που είχαν κρατήσει για την καταστολή στη σύνοδο των πρυτάνεων στο Καβούρι, στο άγαλμα του Τρούμαν, τη στάση που είχαν κρατήσει για τον συνδικαλιστικό νόμο και το πάγωμα της απεργίας. Είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κυβέρνηση ΝΔ φαίνεται ότι η κρατική καταστολή δεν τους αγγίζει! Δίνουν συγχωροχάρτι στην εκάστοτε κυβέρνηση για να υλοποιεί ανενόχλητη τα σχέδιά της τρομοκρατώντας το λαό και τη νεολαία. Το δόγμα "νόμος και τάξη" έρχεται σε μια περίοδο που παίρνονται άδικα και σκληρά μέτρα σε όλα τα επίπεδα. Από τα νομοσχέδια για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια που βάζουν ακόμα περισσότερα εμπόδια σε έναν νέο να σπουδάσει, μέχρι την πολιτική εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, όλα απαιτούν να επικρατήσει "σιγή νεκροταφείου", να μην αντιδράσει ο λαός και η νεολαία απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Οι παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ παίζουν τον δικό τους ρόλο ώστε να υπάρξει πλήρης υποταγή των νέων σε αυτές τις εξελίξεις, να μην εκφραστεί καμία αμφισβήτηση στην κυρίαρχη πολιτική, αντίθετα να θεωρείται δεδομένη.

Οι φοιτητές μπορούμε να αναλάβουμε δράση. Δυναμώνοντας τη συζήτηση και τον κοινό αγώνα στα έτη και στις σχολές μας να δώσουμε απάντηση στα σχέδιά τους, να δυναμώσουμε την αμφισβήτηση στην κυρίαρχη πολιτική που χτυπά τους λαούς στην περιοχή μας, τη νεολαία και τα σύγχρονα δικαιώματά μας”.


NEWSLETTER