Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012 18:08

Ταυτόχρονος θηλασμός από 16 μητέρες στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 12:30μ.μ., στην πλατεια των Αγίων Αποστόλων, περίπου 16 μανούλες από την Καλαματα και τις γύρω περιοχές, συμμετείχαν στον 3ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Θηλασμό, μαζί με τους υποστηρικτές μπαμπάδες και φυσικά εγκύους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, που είναι 1-7 Νοεμβρίου.

Συμμετέχοντας, δείξαμε πόσο φυσιολογικό είναι να θρέφει η μητέρα το μωρό της, με το δικό της γάλα, το οποίο αποτελεί την ιδανικότερη τροφή για ένα μωρό. Μέσα από τέτοιες δράσεις επιδιώκουμε να εξοικειωθεί ο κόσμος με την εικόνα του θηλασμού και να θεωρείται ο πλέον φυσιολογικός τρόπος σίτισης και να γίνει οικείος στις νέες γενιές.

Σε αυτήν την γιορτή συμμετείχαν στο σύνολο 28 ομάδες του Δικτύου Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού που βρίσκονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας! Όλες οι ομάδες που ανήκουν στο Δίκτυο λειτουργούν εθελοντικά με σκοπό την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό. 

Σε αυτήν την τόσο δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας, οι εθελοντικές δράσεις αποτελούν φωτεινό παράδειγμα και ομορφαίνουν τη ζωή μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την στήριξή του, τα ΜΜΕ που κάλυψαν την εκδήλωσή μας και φυσικά τους πολύτιμους χορηγούς –αρωγούς στην προσπάθειά μας.

                                                                          Και του χρόνου, με υγεία.
                                                                                Για την Μεσσηνία

           Οι διοργανώτριες της εκδήλωσης και η ομάδα "Μεσσηνια ομαδα μητρικου θηλασμου και μητρότητας"
 
 
 
 
* Βρειτε μας στο facebook: ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ
 
 

Έκθεση εικόνων