Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 20:14

Ο Σύλλογος Γυναικών Καλαμάτας για τον κορονοϊό

Γράφτηκε από την

 Ανακοίνωση με αιτήματα τόσο για την πρόληψη, όσο και για την ενίσχυση με αφορμή όλα όσα συμβαίνουν με τον κορονοϊό εξέδωσε ο Σύλλογος Γυναικών Καλαμάτας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Οι ελλείψεις στο σύστημα υγείας σε προσωπικό, σε αναλώσιμα, σε είδη ατομικής προστασίας των εργαζομένων είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που ακολουθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που θυσιάζει το δικαίωμα των οικογενειών μας στη δημόσια και δωρεάν υγεία στο θεό της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης, της στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, της διασφάλισης των ματωμένων πλεονασμάτων. Η πρόληψη δεν μπορεί να περιορίζεται, όπως προβάλλει η κυβέρνηση, στην ατομική ευθύνη και την απομόνωση, που είναι αναγκαία για τη μη διασπορά του ιού.

Απαιτείται:

Δημόσιο σύστημα υγείας με επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλα τα νοσοκομεία, αλλά και στις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

Ολα τα είδη απολύμανσης και προφύλαξης να παρέχονται δωρεάν από το κράτος σε όλες και σε όλους.

Δεν ανεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας την επιδημία.

Απαιτούμε:

  1. Αμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια κέντρα υγείας, τα νοσοκομεία, τα εργαστήρια και το ΕΚΑΒ.
  2. Να ανοίξουν όλες οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ.
  3. Να μονιμοποιηθεί τώρα όλο το προσωπικό που εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, επικουρικοί, ορισμένου χρόνου κ.λπ. χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  4. Να παρέχονται δωρεάν από το κράτος σε όλες και σε όλους είδη προφύλαξης και απολύμανσης.
  5. Να εξασφαλιστούν πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση.
  6. Ενίσχυση με έκτακτο επίδομα, στις αυτοαπασχολούμενες με εισόδημα έως 12.000 αναλογικό του επιδόματος ανεργίας, για όσες μέρες αναγκάζονται να κλείσουν τις μικροεπιχειρήσεις τους, με ιδιαίτερη μέριμνα για τις περιπτώσεις εκείνων που το εισόδημά τους είναι το μοναδικό της οικογένειας. Ενίσχυση με έκτακτο επίδομα για τις νέες μητέρες.
  7. Να δοθεί άμεσα, ως έκτακτη ενίσχυση, 13η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους.
  8. Αυστηροποίηση των ελέγχων από τις επιθεωρήσεις εργασίας σε κλάδους και χώρους δουλειάς. Οι χώροι δουλείας δεν μπορεί να γίνουν "κάτεργα" εν μέσω επιδημίας.
  9. Αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ για όσους εργαζόμενους επηρεάζονται από τις εξελίξεις και τα μέτρα. Αναστολή όλων των πλειστηριασμών, των κατασχέσεων, των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου και νερού».