Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 15:17

Τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας στα Κ.Ε.Σ.Υ. Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας στα Κ.Ε.Σ.Υ. Πελοποννήσου

 

Τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας για υποστήριξη στον επαγγελματικό προσανατολισμό, λειτουργεί σε κάθε Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης  (Κ.Ε.Σ.Υ.) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, από τις 8:00 έως τις 14:00 κάθε εργάσιμης μέρας.

Στη γραμμή αυτή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης, μπορούν να απευθύνονται γονείς, κηδεμόνες ή μαθητές/τριες (εφόσον είναι ενήλικοι/ες), που είτε έχουν αξιολογηθεί, είτε απευθύνονται προς το Κ.Ε.Σ.Υ. για πρώτη φορά, για να αναζητήσουν συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη ή συμβουλευτική στον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Επιπλέον, οι γονείς, κηδεμόνες ή μαθητές/τριες θα μπορούν να απευθύνονται στο Κ.Ε.Σ.Υ. της περιοχής τους και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το αρμόδιο Κ.Ε.Σ.Υ. θα λαμβάνει τα μηνύματα και θα επικοινωνεί με τον/την αποστολέα, ώστε να παράσχει την κατάλληλη υποστήριξη αξιοποιώντας τρόπους άμεσης ή έμμεσης υποστήριξης, ηλεκτρονικά (Skype ή e-mail) ή με τηλεφωνική επικοινωνία.

Σε κάθε Κ.Ε.Σ.Υ. θα τηρείται, με ευθύνη του/της προϊσταμένου/ης, βιβλίο καταγραφής όλων των επικοινωνιών, χωρίς να αναφέρονται τα στοιχεία των γονέων, κηδεμόνων και μαθητών/τριών, που θα προσφεύγουν για συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη ή συμβουλευτική στον επαγγελματικό προσανατολισμό, έτσι ώστε να υπάρχει απόλυτη προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

Αναλυτικά, η ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) και το τηλέφωνο κάθε Κ.Ε.Σ.Υ. έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΠΔΕ Πελοποννήσου http://pelop.pde.sch.gr 

Συγκεκριμένα:

1) ΚΕΣΥ Μεσσηνίας: 27213 61228, mail@kesy.mes.sch.gr

2) ΚΕΣΥ Αργολίδας: 27520 96065, mail@kesy.arg.sch.gr

3) ΚΕΣΥ Αρκαδίας: 2710 221575, mail@kesy.ark.sch.gr

4) ΚΕΣΥ Κορινθίας: 27410 74754, mail@kesy.kor.sch.gr

5) ΚΕΣΥ Λακωνίας: 27313 63380, mail@kesy.lak.sch.gr


NEWSLETTER