Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 08:12

Νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

 

Με συνεχές ωράριο 9 το πρωί έως 5 το απόγευμα, εκτός Σαββατοκύριακου, λειτουργούν από σήμερα Παρασκευή τα φαρμακεία στη Μεσσηνία.

Οπως ενημερώνει με σχετική ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, τα φαρμακεία έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων, τροποποιούν το ωράριο εργασίας τους ως εξής: Συνεχές ωράριο από Δευτέρα έως και Παρασκευή 9 π.μ.- 5 μ.μ. Το ωράριο είναι δεσμευτικό για όλα τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας και αφορά τόσο τα φαρμακεία του Δήμου Καλαμάτας, όσο και τα φαρμακεία των άλλων δήμων αλλά και τα μονοεδρικά. Το νέο ωράριο θα αποσταλεί στον αρμόδιο περιφερειάρχη προκειμένου να εκδώσει τη σχετική απόφαση.

“Υιοθετούμε ένα ωράριο ώστε να έχουμε συγκεντρωμένες τις ώρες λειτουργίας προς ελαχιστοποίηση τόσο των δικών μας μετακινήσεων αλλά και των επισκέψεων του κοινού, με ένα ωράριο που θα είναι πλήρως κατανοητό από τους πολίτες. Αυξάνουμε τις αντοχές του φαρμακευτικού κόσμου ώστε να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα να παρέχει τις υπηρεσίες του ως κέντρο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας”, εξηγεί στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος για αυτή την απόφασή του. Επιπλέον, διαβεβαιώνει ότι “φροντίζουμε για τη λειτουργία των φαρμακείων μας με καλύτερες συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας για εμάς και τους εργαζομένους μας. Διαφορετική αντιμετώπιση του ζητήματος θέτει τον καθένα από εμάς προ των ευθυνών του απέναντι στον εαυτό του, τους υπαλλήλους του και το κοινό”. Και προσθέτει πως “το ωράριο τροποποιείται λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν ανακύψει ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού. Για αυτό το λόγο θα είναι προσωρινό όσο διαρκεί η απαγόρευση κυκλοφορίας”.

“Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας ενωμένο και με αίσθημα υψηλής ευθύνης θα δώσει λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί. Ζητάμε κατανόηση από τα μέλη μας και το κοινό μας. Είναι μια προσωρινή κατάσταση την οποία προσπαθούμε και θα επιτύχουμε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Σωτήρης Αργυρόπουλος και ο γραμματέας του συλλόγου Νίκος Ματθιόπουλος.