Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 17:17

7 σωματεία εργαζομένων της Μεσσηνίας στηρίζουν την ΟΕΝΓΕ

Γράφτηκε από την
7 σωματεία εργαζομένων της Μεσσηνίας στηρίζουν την ΟΕΝΓΕ


Τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), για μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία αύριο Τρίτη 7 Απριλίου, δηλώνουν 7 σωματεία εργαζομένων της Μεσσηνίας.

Και καλούν στην κινητοποίηση αύριο, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 11 το πρωί, έξω από το ΤΟΜΥ Καλαμάτας, με σύνθημα «Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού».
“Για να ακουστεί η πραγματική και όχι η μισή αλήθεια, όπως φιλτράρεται μέσα από τα κυβερνητικά επιτελεία”, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και σημειώνουν: “Η αλήθεια αυτών που καθημερινά δίνουν τη μάχη ενάντια στην επιδημία, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα της υγείας σε γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό, υποδομές και μέσα προστασίας. Για να μην χάσει κανένας τη μάχη για τη ζωή του ενώ θα μπορούσε να έχει σωθεί. Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα, παρά τα στοιχεία που την διαψεύδουν. Κινούμενη σταθερά στη λογική του «κόστους - οφέλους», προσπαθεί να αντιμετωπίσει την επιδημία με το λιγότερο δυνατό κόστος, να βουλώσει τρύπες με μπαλώματα, που δεν προστατεύουν ουσιαστικά την υγεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία και του λαού. Οι ελλείψεις είναι τεράστιες για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού, σε ιατρικό υλικό, καθώς και στην ανυπαρξία μέτρων φροντίδας και παρακολούθησης τόσο για τους ασθενείς με κορονοϊό, που η κυβέρνηση τους καλεί να μείνουν σπίτι, όσο και για τους πάσχοντες. Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε, αλλά θα σπάσουμε τη σιωπή, δυναμώνοντας τη φωνή που διεκδικεί μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού”.
Τα σωματεία δηλώνουν ότι διεκδικούν: “Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς”.
Τα σωματεία διευκρινίζουν πως “για λόγους προστασίας της υγείας, στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν με φυσική παρουσία μόνο οι πρόεδροι των σωματείων, συλλόγων και συνδικάτων, που θα πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο κάλεσμα, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας”.
Τα σωματεία της Μεσσηνίας που στηρίζουν τη δράση είναι: Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ. Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων. Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα. Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων. Σωματείο Εργαζομένων στο Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ. Σύλλογος Υπαλλήλων στην Περιφερειακή Ενότητα. Σωματείο Εργαζομένων Φαρμακοϋπαλλήλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER