Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 20:19

Σωματεία της Μεσσηνίας στην Επιθεώρηση Εργασίας

Γράφτηκε από την
Σωματεία της Μεσσηνίας στην Επιθεώρηση Εργασίας

Αντιπροσωπεία σωματείων της Μεσσηνίας επισκέφθηκε χθες την Επιθεώρηση Εργασίας κι έκανε καταγγελίες για παραβάσεις από εργοδότες.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, κατήγγειλαν ότι “εργοδότες που έχουν αναστείλει τη σύμβαση των εργαζομένων, τους ζητούν να δουλέψουν κανονικά χωρίς αμοιβή, γιατί λένε ότι θα αποζημιωθούν από το κράτος. Ζητούν μέρος του επιδόματος των 800 ευρώ με τη δικαιολογία ότι ο μισθός που έπαιρναν είναι μικρότερος. Υπάρχουν καταγγελίες για μη καταβολή μισθών από μια σειρά επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές, ενώ σε πολλές περιπτώσεις απουσιάζουν τα μέτρα αυτοπροστασίας που οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να τα προμηθευτούν με δικά τους έξοδα”.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρουν πως “βρεθήκαμε μπροστά σε ένα κλειδωμένο Εργατικό Κέντρο (είναι γνωστό ότι το ΕΚ Καλαμάτας πρόλαβε να κλείσει πριν κλείσουν καν τα καφενεία. Βέβαια ο μισθός του προέδρου δεν έχει ανασταλεί), ενώ η Επιθεώρηση Εργασίας έχει ταμπέλα στην πόρτα που λέει ότι δέχεται μόνο επείγοντα περιστατικά και μόνο με τηλεφωνικό ραντεβού και ωράριο 9 με 11. Τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς δεν δημιουργούνται κατόπιν... ραντεβού”. Και δηλώνουν ότι απαιτούν “οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η Επιθεώρηση Εργασίας να πραγματοποιήσουν όλους τους απαραίτητους ελέγχους για κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε βάρος των εργαζομένων”.
Τις καταγγελίες έκανε αντιπροσωπεία από το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Μεσσηνίας.


NEWSLETTER