Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 00:02

Για να τοποθετηθούν πλάκες στις γραμμές: Κλειστός ο δρόμος προς τη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

 

 

ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ ΜΕΧΡΙ ΠΕΜΠΤΗ

 

Από την Τρίτη 27 έως και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου θα εκτελεστούν οι εργασίες βελτίωσης της ισόπεδης διάβασης της γραμμής στο Ασπρόχωμα, στο δρόμο προς και από Μεσσήνη. Ο ΟΣΕ σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας θα τοποθετήσουν ελαστικές πλάκες στη διάβαση, όπως έχει γίνει στην Αρτέμιδος και στον Αγιο Δημήτριο Κοκκορόγιαννη.

Λόγω των εργασιών ο δρόμος από και προς τη διασταύρωση Ασπροχώματος θα είναι κλειστός. Οι διαδρομές της κυκλοφορίας θα είναι οι εξής: α) Οσοι κινούνται από Μεσσήνη προς Καλαμάτα θα στρίβουν αριστερά στον νέο κόμβο, αμέσως μετά το αεροδρόμιο, και θα χρησιμοποιούν τον καινούργιο δρόμο προς τον υφιστάμενο εθνικό δρόμο Τσακώνα - Καλαμάτα στο ύψος του "Πράκτικερ". Εναλλακτικά θα μπορούν να στρίβουν νότια στην Καρυδιά προς τα καρτ ή να έρχονται πιο μέσα και να στρίβουν νότια (απέναντι από του Αναγνωσταρά), χρησιμοποιώντας τον παρόχθιο δρόμο του ποταμού Αρι ή την παράκαμψη Ασπροχώματος (θα βγαίνουν στα φανάρια Ζαφείρη). Για την τοπική κυκλοφορία στο Ασπρόχωμα θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον στενό χωματόδρομο μεταξύ σταθμού Ασπροχώματος και "Idea".

β) Οσοι κινούνται από Καλαμάτα προς Μεσσήνη θα συνεχίζουν ευθεία προς Θουρία και θα στρίβουν αριστερά αμέσως μετά το "Πράκτικερ", στην αρχή του έργου του "Μορέα". Από κει θα κινούνται ευθεία για τον νέο κόμβο στο δρόμο Ασπροχώματος - Μεσσήνης. Εναλλακτικά θα μπορούν να χρησιμοποιούν την παράκαμψη Ασπροχώματος, στρίβοντας αριστερά στον κόμβο Ζαφείρη. Και για την τοπική κυκλοφορία μπορούν να κινούνται από το στενό χωματόδρομο προς το "Idea" (εναλλάξ με αυτούς που κινούνται από την αντίθετη κατεύθυνση).