Τρίτη, 12 Μαϊος 2020 08:49

Καλαμάτα: Αισιόδοξη η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα μετά το λουκέτο των 55 ημερών (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Καλή κι αισιόδοξη ήταν η κίνηση των εμπορικών καταστημάτων της Καλαμάτας, που επανεκκίνησαν χθες μετά από 55 ημέρες κλεισίματος, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Αυξημένη ήταν η κίνηση του κόσμου στην Αριστομένους, από τον πεζόδρομο μέχρι και χαμηλά απέναντι από τα “Ουζάκια”, καθώς και στους κάθετους δρόμους.

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λίλιαν Ψηλάκη μίλησε για θετική εικόνα, εξέφρασε την ελπίδα “ο κόσμος να ανταποκριθεί και τις άλλες ημέρες, όπως σήμερα” και σημείωσε πως υπάρχουν προσδοκίες από την κυβέρνηση για να σταθεί η οικονομία”.

“Είναι θετική η εικόνα σήμερα μετά από 55 ημέρες, που έγινε η επανεκκίνηση των εμπορικών καταστημάτων”, μας είπε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας και παρατήρησε: “Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, γιατί είπαμε να στηρίξουμε την τοπική οικονομία, να προτιμήσει τα τοπικά καταστήματα. Ισως και η στέρηση των δύο περίπου μηνών να δημιούργησε μεγάλες ανάγκες και βγήκαν και ανταποκρίθηκαν στα εμπορεύματά μας και στις τιμές μας”.

Η κ. Ψηλάκη επεσήμανε πως “όλα τα καταστήματα είχαν καταπληκτικές τιμές, λόγω του ότι είχαμε και μια εκπτωτική περίοδο το Μάιο που την περάσαμε στην καραντίνα. Την εκπτωτική περίοδο την συνεχίζουμε με μεγάλες προσφορές με καλά εμπορεύματα φετινά”.

Εξέφρασε την ελπίδα “ο κόσμος να ανταποκριθεί και τις άλλες ημέρες, όπως σήμερα”, βεβαίωσε ότι “θα συνεχιστούν οι προσφορές” και προέτρεψε: “Πρέπει να κάνουν προσφορές οι συνάδελφοι για να προσελκύσουν πελάτες, να γίνουν δελεαστικά τα εμπορεύματά τους. Απ’ ό,τι είδα οι συνάδελφοι είχαν βάλει πολύ καλές τιμές, για να αυξήσουν τους τζίρους τους και να σταθούν στα πόδια τους”.

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ανέφερε πως “προερχόμαστε από έναν πόλεμο και όπως καταλαβαίνετε είμαστε λαβωμένοι μετά από 55 ημέρες” και σημείωσε ότι “πρέπει να σταθεί η οικονομία και με τη στήριξη των καταναλωτών. Και βέβαια έχουμε και κάποιες προσδοκίες από την κυβέρνηση να στηρίξει τα εμπορικά καταστήματα”. Διαβεβαίωσε ότι “όλος ο κόσμος κράταγε και τις αποστάσεις, τηρούσε τους κανόνες υγιεινής” και δήλωσε πως “είμαι ευτυχής, γιατί όλος ο εμπορικός κόσμος άνοιξε και δεν έμεινε κανένας που να πούμε ότι δεν άντεξε τους 2 μήνες που κλείσαμε”.

Οσον αφορά τις προσδοκίες από την κυβέρνηση, εξήγησε ότι “επειδή είναι αλληλένδετα, αν δεν στηριχθούν ο πρωτογενής τομέας και ο τουριστικός -γιατί η Ελλάδα είναι μία τουριστική και γεωργική χώρα- δεν θα κινηθεί η αγορά ιδιαίτερα. Ολα είναι μία αλυσίδα. Μακάρι να έχουν μέριμνα, να έχουν λάβει τα μέτρα τους να στηρίξουν και τον πρωτογενή και τον τουριστικό τομέα, γιατί έχει κάποιες μεγάλες ζημιές, για να μπορέσουμε και μεις με τη σειρά μας να σταθούμε και να μην έχουμε λουκέτα το ένα πίσω από το άλλο μετά από λίγους μήνες. Να σταθεί η οικονομία, αυτό ζητάμε και αυτό προσδοκούν με τη στήριξη της κυβέρνησης και του καταναλωτικού κοινού”.

Κλείνοντας, ευχήθηκε “καλή δουλειά σε όλους”.

Γ.Σ.