Τρίτη, 12 Μαϊος 2020 17:32

Ανησυχία της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Καλαμάτας για την επαναλειτουργία των σχολείων (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ανησυχία της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Καλαμάτας για την επαναλειτουργία των σχολείων (βίντεο)

Την ανησυχία και τον προβληματισμό των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών για την επανέναρξη των σχολικών μαθημάτων εξέφρασε η διοίκηση της Ενωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Γρηγόρης Οικονομόπουλος έκανε λόγο για χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης που δεν έχουν λυθεί. Αναφέρθηκε σε παλιά ακατάλληλα σχολικά κτήρια, σε καινούργια με ελλιπή συντήρηση και ζήτησε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας για να υπάρχουν καθαρίστριες στα σχολεία και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Παρατήρησε ότι το νέο νομοσχέδιο αυξάνει τους μαθητές σε κάθε τμήμα και ζήτησε σύγχρονες και ασφαλείς μεταφορές των μαθητών και κυρίως γενναία αύξηση της χρηματοδότησης στις σχολικές επιτροπές.
Ζήτησε να ανοίξουν τα σχολεία υπό όρους, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων να γίνουν τα μάτια και τα αυτιά της λειτουργίας των σχολείων και να τηρηθούν οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί όροι.
Ο Μάριος Δημάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Σχολείου, ανέφερε ότι ο περιορισμός των παιδιών στο σπίτι δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και στους γονείς τους. Είπε ότι σχολείο έχει μία καθαρίστρια που έρχεται μετά το μεσημέρι και σημείωσε πως πρέπει να υπάρχουν δύο καθαρίστριες για την υγιεινή των παιδιών. Επεσήμανε πως τα παιδιά χρειάζονται την επαφή με το δάσκαλο και τον παιδαγωγό κι εκτίμησε πως υπό προϋποθέσεις το σχολείο μπορεί να λειτουργήσει. Διαμαρτυρήθηκε για το λυόμενο - τάξη σαν κλουβί και τόνισε πως πρέπει να δούμε το μέλλον, από το Σεπτέμβριο και μετά και για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.


Ο Κώστας Πετρόπουλος, ειδικός γραμματέας της Ενωσης εξέφρασε αντίδραση για την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, για την ταυτόχρονη διά ζώσης διδασκαλία με τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσα από τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από την τάξη.
Παρατήρησε πως “είναι το κερασάκι στην τούρτα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του υπουργείου Παιδείας. Είναι άκρως αντιπαιδαγωγική. Παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών και δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ουσιαστικά το υπουργείο υποβαθμίζει την ήδη υποβαθμισμένη εκπαίδευση που έχουν σήμερα τα παιδιά μας, μετατρέποντας τα σχολικά μαθήματα σε big brother”. Κάλεσε τους συλλόγους μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να εκφράσουν την αντίθεσή τους και τη μη εφαρμογή της τροπολογίας στην πράξη, επσημαίνοντας ότι “δεν θα γίνουν τα παιδιά μας viral πρωταγωνιστές σε σόου”.
Γ.Σ.


NEWSLETTER