Τρίτη, 12 Μαϊος 2020 18:13

Καλαμάτα: Επαναλειτουργεί από Πέμπτη η αγορά στην Αγιά Τριάδα

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Επαναλειτουργεί από Πέμπτη η αγορά στην Αγιά Τριάδα


Επαναλειτουργεί η αγορά ειδών ελαφράς βιοτεχνίας του Δυτικού Εμπορικού Κέντρου από μεθαύριο Πέμπτη 14 Μαΐου και κάθε Πέμπτη, με τους μισούς μικροπωλητές εναλλάξ και πάντοτε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και κυβερνητικές αποφάσεις.

Αυτό αποφάσισε το Δ.Σ. της εταιρείας “Διοκλής”, σύμφωνα με το σχέδιο σταδιακής αποκλιμάκωσης περιοριστικών μέτρων κι επαναφοράς της οικονομικής δραστηριότητας.
Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού είχε ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου από τις 11 Μαρτίου.
Στο πλαίσιο του σχεδίου, το Δ.Σ. της “Διοκλής” αποφάσισε για τους αδειούχους μικροπωλητές τα εξής: Η αγορά θα διενεργείται μια φορά την εβδομάδα -κάθε Πέμπτη- και θα συμμετέχουν εναλλάξ οι μισοί μικροπωλητές κάθε φορά. Επαναχάραξη 13 θέσεων μικροπωλητών (12,5 τ.μ. η καθεμιά). Κατάργηση παραχώρησης διπλών θέσεων σε μικροπωλητές. Κατάργηση θέσεων από τις στοές για την αποφυγή συνωστισμού.
Στην αγορά δικαιούνται να συμμετέχουν οι επαγγελματίες πωλητές κάτοχοι σχετικών αδειών και η φυσική παρουσία τους είναι υποχρεωτική. Σε έκτακτες και μόνο περιπτώσεις επιτρέπεται η προσωρινή αναπλήρωση από άτομα πρώτου βαθμού συγγένειας του πωλητή (μόνο ένας κάθε φορά). Σε περίπτωση απουσίας μικροπωλητή η θέση του παραμένει κενή και απαγορεύεται ρητά η κατάληψη - πλήρωση της θέσεώς του από άλλον μικροπωλητή. Ρητά απαγορεύεται η υπεκμίσθωση των θέσεων.
Επίσης, όσον αφορά στη λειτουργία των καταστημάτων του Δυτικού Εμπορικού Κέντρου, εγκρίθηκε η επαναλειτουργία τους από χθες και πάντοτε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και κυβερνητικές αποφάσεις.


NEWSLETTER