Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 20:15

Συμπαράσταση στους δικαζόμενους για τα σκουπίδια στο Γύθειο

Γράφτηκε από την
Συμπαράσταση στους δικαζόμενους για τα σκουπίδια στο Γύθειο

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους 16 πολίτες του Γυθείου που δικάζονται επειδή έκλεισαν το δρόμο Σπάρτης-Γυθείου διαμαρτρυρόμενοι για το πρόβλημα των σκουπιδιών, οργανώνεςι την Πέμπτη η Επιτροπή Αγώνα. Η συγκέντρωση θα γίνει στη 1 μ. μ. και σε σχετική ανακοίνωση της επιτροπής σημιεώνονται τα εξής:
"Στις 25 Νοέμβρη 2010, δικάζονται στο Γύθειο 16 συμπολίτες μας διότι τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν εμπράκτως, κλείνοντας (μαζί με πολλούς άλλους) το δρόμο Σπάρτης – Γυθείου, για το πρόβλημα των σκουπιδιών που πνίγουν το Δήμο μας εδώ και 10 χρόνια.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για αυτή την ‘αλλήθωρη’  τακτική των διωκτικών αρχών, που ενώ βλέπουν το στιγμιαίο πλημμέλημα της παρακώλυσης των συγκοινωνιών δεν βλέπουν το διαρκές κακούργημα της επί 10ετίαν έκθεσης της υγείας μας – και, κυρίως, των παιδιών μας –στους μολυσματικούς λόφους των σηπομένων αποβλήτων.
Συμπαραστεκόμαστε στους δικαζόμενους συμπολίτες μας, που αφού επί χρόνια εξάντλησαν κάθε νόμιμο τρόπο διαμαρτυρίας (εκκλήσεις, διαβήματα, μηνύσεις κ.λ.π.) προς τους αρμοδίους, στο τέλος αναγκάστηκαν να βγουν στην εθνική οδό για να απαιτήσουν από τις βαρήκοες αρχές το αυτονόητο δικαίωμα μιας στοιχειώδους υγειονομικής ασφάλειας, τουλάχιστον, μιας και η τοπική οικονομία μας έχει ήδη υποστεί ανήκεστο βλάβη (όπως και η αξιοπρέπειά μας) από την εγκληματική αδιαφορία (ή ασυγχώρητη ανικανότητα) του κράτους".


NEWSLETTER