Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 09:04

Καλαμάτα: Κλείνει για 10 ημέρες η Σιδηροδρομικού Σταθμού

Γράφτηκε από τον

 

 

Κλείνει από σήμερα και για 10 ημέρες η οδός Σιδηροδρομικού Σταθμού, από τη Φραντζή (πρώην Κεφάλα) έως την Αντωνοπούλου, λόγω των εργασιών του έργου ολοκλήρωσης της πεζοδρόμησης της Ιατροπούλου, στο κέντρο της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας εγκρίνει την αντιδρόμηση της Αντωνοπούλου, ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση σε μεγαλύτερο μήκος της Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Λόγω των εργασιών, κλειστή παραμένει τις τελευταίες ημέρες και η οδός Χρυσάνθου Παγώνη, από Αντωνοπούλου έως Φραντζή, και αναμένεται να παραδοθεί ξανά στην κυκλοφορία σήμερα ή αύριο.

Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη Παρασκευή, μέσα σε 4 μέρες από την παραλαβή των δικαιολογητικών του δήμου, το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου ενέκρινε τη χορήγηση εντολής για την αποδέσμευση - εκταμίευση ποσού 13.770,88 ευρώ, για την πληρωμή του 1ου λογαριασμού του έργου.

Το έργο ολοκλήρωσης της πεζοδρόμησης της Ιατροπούλου, που ταλαιπωρεί επαγγελματίες και πολίτες, έχει πάρει από το Δημοτικό Συμβούλιο παράταση της προθεσμίας για την ολοκλήρωσή του μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Σε προχθεσινές του δηλώσεις ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης παρατήρησε ότι το έργο καθυστέρησε λόγω των μελετητικών αδυναμιών, ειδικότερα λόγω του γεγονότος ότι η μελέτη δεν μπορούσε να προβλέπει τα υπόγεια δίκτυα κοινής ωφέλειας που βρίσκονταν μέσα στο έδαφος. Υπενθύμισε ότι για το λόγο αυτό χρειάστηκαν συμπληρωματικές εργασίες, για τις οποίες συντάχθηκε Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών που αναμένεται να εγκριθεί.

Ο κ. Μπασακίδης εκτίμησε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στην τελευταία προθεσμία που έχει δοθεί.

Γ.Σ.