Τρίτη, 26 Μαϊος 2020 21:16

Γαργαλιάνοι: Διαβεβαιώσεις για την ποιότητα του νερού του Συνδέσμου «Τέλλος Αγρας»

Γράφτηκε από την
Γαργαλιάνοι: Διαβεβαιώσεις για την ποιότητα του νερού του Συνδέσμου «Τέλλος Αγρας»

Διαβεβαιώσεις ότι το νερό του Συνδέσμου Υδρευσης «Καπετάν Τέλλος Αγρας» που υδρεύει τους Γαργαλιάνους είναι άριστης ποιότητας, δίνει ο πρόεδρος του συνδέσμου Χαράλαμπος Αυρηλιώνης.

Σημειώνει πάντως «ότι επιβάλλεται η αλλαγή του δικτύου και παράλληλα η βελτίωση ποιότητας του νερού», ενώ τονίζει ότι οι δηλώσεις του έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας.
Χαρακτηριστικά ο κ. Αυρηλιώνης σε δήλωσή του αναφέρει: «Αγαπητοί συμπολίτες της Δ.Ε. Γαργαλιάνων, οι δηλώσεις μου για την ποιότητα του νερού ύδρευσης του συνδέσμου επ’ ουδενί είχαν σκοπό να δημιουργήσουν προβληματισμό στους συμπολίτες μου και το νερό είναι άριστης ποιότητας. Αυτό που ήθελα να τονίσω και παρερμηνεύτηκε είναι ότι επιβάλλεται η αλλαγή του δικτύου και παράλληλα η βελτίωση ποιότητας του νερού, λόγω του ότι το δίκτυο ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής είναι σε μεγάλο ποσοστό από αμιαντοτσιμέντο και πολύ μικρό ποσοστό από σιδηροσωλήνες και PVC (αυτά προκύπτουν από την περιβαλλοντική μελέτη και είναι διαθέσιμα προς τους συμπολίτες μου όποτε μου ζητηθούν), με αποτέλεσμα οι ίνες του αμιάντου όταν ξεφεύγουν να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα και να έχουν την ιδιότητα να επιπλέουν στο νερό.
Ο μέσος όρος ηλικίας του δικτύου στις τοπικές κοινότητες ξεπερνά τα 40 χρόνια. Δεν υπάρχει αποτύπωση του δικτύου, ούτε διυλιστήριο και οι απώλειές του είναι από 30% έως 40%, ενώ η κάλυψη του δικτύου φθάνει μόνο στο 30%. Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά οι δηλώσεις μας έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην αντιπολίτευση να εκθέσει εμένα προσωπικά, αλλά και για να καλύψει επικοινωνιακά τις προηγούμενες αδυναμίες τους….
Σε κάθε περίπτωση παραμένω στη διάθεση των συμπολιτών μου που με δική τους λαϊκή εντολή εκτελώ νομιμότατα και άμεμπτα τις προεκλογικές μας υποσχέσεις».


NEWSLETTER