Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 18:02

Διαμαρτυρία από Θουρία για τα αντιπλημμυρικά

Διαμαρτυρία από Θουρία για τα αντιπλημμυρικά

Εκτός του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου του “Μορέα” βρίσκεται η Θουρία και το γεγονός αυτό προκαλεί αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Η προστασία της Θουρίας από τις πλημμύρες είναι επιτακτική και άμεση ανάγκη, καθώς από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 το χωριό υπέστη μεγάλες καταστροφές και ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Το Συμβούλιο της κοινότητας έχει πάρει απόφαση και ζητεί την εκτροπή του ρέματος Αγίων Θεοδώρων πριν το χωριό.
Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της κοινότητας Κώστας Κυριακόπουλος παρατήρησε πως θεωρούσαν με βάση παλιότερες δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας ότι η Θουρία περιλαμβάνεται στο αντιπλημμυρικό έργο του “Μορέα”. Διαπίστωσαν, όμως, ότι το χωριό τους είναι εκτός του συγκεκριμένου σχεδιασμού και πως στο έργο δεν προβλέπεται καμία παρέμβαση στο ρέμα Αγίων Θεοδώρων, που βρίσκεται σε διαδικασία οριοθέτησης από το δήμο. Το ρέμα αυτό είναι η κυριότερη αιτία για τις πλημμύρες του 2016 και προηγούμενων χρόνων.
“Πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τη Θουρία, να προστατευτεί”, επεσήμανε ο κ. Κυριακόπουλος. Παρατήρησε ότι γεωλόγος που είχε έρθει στην περιοχή για ζητήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, υπέδειξε πως πρέπει να γίνει εκτροπή στο ρέμα των Αγίων Θεοδώρων, να πιαστούν τα νερά του πιο ψηλά, πριν από τη Θουρία, για να οδηγούνται στον Ξερίλα -αυτό που αποφάσισε και ζητεί το Συμβούλιο της κοινότητας.
Γ.Σ.