Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 17:33

Αντιδράσεις προκαλεί λιθόστρωτο στο Λαδά

Γράφτηκε από τον
Αντιδράσεις προκαλεί λιθόστρωτο στο Λαδά

Αντιδράσεις προκαλεί το έργο της κατασκευής λιθόστρωτης οδού στην Κοινότητα Λαδά, στον Ταΰγετο, καθώς περιλαμβάνει μαντρότοιχους που βρίσκονται σε ιδιωτικό χώρο.

Το έργο υλοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας με μελέτη του Δήμου Καλαμάτας. Η υπηρεσία της Π.Ε. σταμάτησε τις εργασίες, καθώς ο πρόεδρος του Λαδά αντέδρασε εγγράφως στους ιδιωτικούς μαντρότοιχους, προειδοποιώντας μάλιστα ότι αν κατασκευαστούν οι μαντρότοιχοι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Για τη συνέχιση των εργασιών η Δ.Τ.Ε. ζητεί από το Δήμο Καλαμάτας να καταθέσει τις απόψεις του για το αν θα κατασκευαστούν οι συγκεκριμένοι μαντρότοιχοι ή άλλοι.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του Λαδά Μιχάλης Αντωνόπουλος παρατηρεί ότι στη μελέτη έχουν περιληφθεί μαντρότοιχοι και δρόμοι σε ιδιοκτησίες και έχουν αφαιρεθεί καλντερίμια σε κοινόχρηστο δρόμο. Επισημαίνει ότι αυτά τα άνομα έγιναν χωρίς την υπόδειξή του, ζητεί από τον εργολάβο να σταματήσουν οι εργασίες σε αυτό το σημείο και καλεί την υπηρεσία να εφαρμόσει τα νόμιμα, κάνοντας λόγο για ποινικές ευθύνες.

Να αναφέρουμε ότι η Δ.Τ.Ε. της Π.Ε. Μεσσηνίας δημοπράτησε και επιβλέπει το έργο, αφού η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Γ.Σ.


NEWSLETTER