Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 20:29

Ο Νίκος Χριστόπουλος για την Δυτική Παραλία Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης της Δυτικής Παραλίας τάσσεται ο Νίκος Χριστόπουλος, τέως σύμβουλος της Κοινότητας Ασπροχώματος, μέλος της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες”.

Αναφέρει ότι “η περίπτωση κατασκευής επιπλέον αυτοκινητόδρομου στην εν λόγω περιοχή, με πρόσχημα την προσέγγιση του διεθνούς αεροδρομίου, αφενός θα αλλοιώσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της και αφετέρου θα διαταραχθεί η ισορροπία ενός σημαντικού οικοσυστήματος, το οποίο πρέπει να προσέξουμε ως κόρη οφθαλμού”.

Εκτιμά ότι απαραίτητες για την ανάπτυξη της Δυτικής Παραλίας παραμένουν οι εξής προϋποθέσεις: “Η αποσυμφόρηση του βιολογικού καθαρισμού, ο εκσυγχρονισμός του και η αναβάθμιση της επεξεργασία των λυμάτων, ώστε να μην ρυπαίνουν τη θάλασσα και το υδάτινο δίκτυο της περιοχής - ποταμός Αρις, χάνδακας Μουτελάκη κ.α. Η απομάκρυνση των ρυπογόνων βιομηχανιών, όπως των πυρηνελαιουργείων. Η ανάδειξη του σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου των Ακοβιτίκων, η ανάπλαση του ποταμού Αρι και η δημιουργία πάρκου περιβαλλοντικής ευαισθησίας και αναψυχής”.

Τέλος, αναφέρει πως “η βελτίωση του υφιστάμενου παραλιακού δρόμου, παράλληλα με κατασκευή πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου, αποτελεί την σημαντικότερη παρέμβαση που θα επιφέρει την δυνατότητα ενοποίησης της Δυτικής Παραλίας με την παραλία Μπούκα Μεσσήνης, ή ακόμα και με την παραλία της Ανάληψης”.