Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 08:28

Διεκδικούν την επαναπρόσληψη στο Ασυλο Ανιάτων Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Την επαναπρόσληψή τους διεκδικούν προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη οι πέντε απολυθέντες από το Ασυλο Ανιάτων της Μητρόπολης Μεσσηνίας «Η Στέγη της Εκκλησίας».

Χθες, στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα και ζητήθηκε λήψη προσωρινής διαταγής για την άμεση επιστροφή τους στις θέσεις εργασίας τους και ως ότου εκδοθεί η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων. Σε ό,τι αφορά το αίτημα προσωρινής διαταγής, το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του σήμερα μέχρι το μεσημέρι.

Στους εργαζόμενους συμπαραστάθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας, το οποίο σε σχετική ανακοίνωσή του τονίζει ότι "και οι 5 είναι μέλη του ΔΣ του νεοϊδρυθέντος σωματείου και απολύθηκαν επειδή πρωτοστάτησαν για την ίδρυσή του". Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση και αναφερόμενοι στην ανταπόκριση των σωματείων, αναφέρουν ότι "ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του σωματείου τους, αντιπροσωπείες από σωματεία της Μεσσηνίας συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια την ώρα που εκδικάζονταν τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψή τους. Αύριο (σ.σ. σήμερα) και μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να βγει η προσωρινή διαταγή, που σύμφωνα με τη διαδικασία της ακροαματικής διαδικασίας θεωρούμε ότι θα είναι θετική για τους απολυμένους".