Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 08:10

Καλαμάτα: Έσπασαν τζαμαρία στο δημαρχείο περιμένοντας για το... Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Έσπασαν τζαμαρία στο δημαρχείο περιμένοντας για το... Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (φωτογραφίες)

Δύσκολες καταστάσεις έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα στο Δημαρχείο Καλαμάτας, κατά τη διαδικασία διανομής κουπονιών για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Από πολύ νωρίς το πρωί, πριν καν ανοίξει ο χώρος του Δημαρχείου, δεκάδες άτομα συνωστίζονται στην εξωτερική είσοδο, ενώ δεν λείπουν και τα… παρατράγουδα, με κάποιους να πηδούν ακόμα και τα κάγκελα για να λάβουν καλύτερη θέση.

Σήμερα γύρω στις 6 το πρωί, όταν ο αρμόδιος υπάλληλος άνοιξε το δημαρχείο Καλαμάτας, όπου ήδη περίμεναν δεκάδες άτομα για το ΚΕΑ, είδε την τζαμένια πόρτα του κτηρίου Β σπασμένη με πέτρες. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και δίνονται καταθέσεις για το περιστατικό. Σήμερα μάλιστα ενδέχεται να μην λειτουργήσει η συγκεκριμένη υπηρεσία στον χώρο του δημαρχείου.

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Πάντως δεν είναι η πρώτη ημέρα, που σημειώνονται παρατράγουδα στον ίδιο χώρο στη διαδικασία για το ΚΕΑ.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα έγιναν γύρω στις 7 το πρωί της Τρίτης, όταν ο υπάλληλος που καθημερινά ξεκλειδώνει το Δημαρχείο βρήκε μέσα στο χώρο 30 άτομα να περιμένουν και αναγκάστηκε να καλέσει την Αστυνομία.

Για τις συνθήκες που επικρατούν καθημερινά στο δημαρχείο η “Λαϊκή Συσπείρωση” εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Πολλές αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης αλλά και για άλλα προνοιακά επιδόματα δυστυχώς χρειάζεται να γίνονται με παρουσία στο Δημαρχείο. Αυτό έχει ως συνέπεια μαζί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να δημιουργούνται ουρές έξω από το Δημαρχείο με πολλούς ανθρώπους να πηγαίνουν από τις 5-6 το πρωί για να πάρουν νούμερα και να ξεροσταλιάζουν στη ζέστη για ώρες.

Είναι απαράδεκτο να ταλαιπωρούνται τόσες ώρες άνθρωποι, την εποχή της «ψηφιακής διακυβέρνησης» όπως μας λέει η κυβέρνηση και ο δήμος. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμο το γεγονός, γιατί ο συνωστισμός έξω από το Δημαρχείο είναι ενάντια σε κάθε υγειονομικό πρωτόκoλλο, αφού ο ένας είναι πάνω στον άλλο σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Απαιτούμε από το Δήμο να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα (επιπλέον προσωπικό, ηλεκτρονική αρίθμηση, ηλεκτρονικά μέσα) για να γίνει η διαδικασία γρήγορα και με ανθρώπινους όρους. Στον εξωτερικό χώρο να μπουν καθίσματα και να μοιράζονται νερά για όσο καιρό επικρατεί αυτή κατάσταση”.


NEWSLETTER