Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020 17:59

Καλαμάτα: Συμπαράσταση ΚΚΕ σε εργαζόμενη του ΟΑΕΔ για πειθαρχική δίωξη

Τη συμπαράστασή της στην εργαζόμενη στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Καλαμάτας του ΟΑΕΔ Αγγελική Ρηγανάκου, με αφορμή πειθαρχική δίωξη και κλήση της σε απολογία από τη διοίκηση του οργανισμού, εκφράζει η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

Οπως επισημαίνεται, αφορμή για τη δίωξη στάθηκε άρθρο της κ. Ρηγανάκου στον τοπικό Τύπο, που ενημέρωνε για την πρόθεση του ΟΑΕΔ να αναστείλει τη λειτουργία του Βρεφονηπιακού την προσεχή χρονιά για να γίνουν οικοδομικές εργασίες.
Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ τονίζεται:
«Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός από την πρώτη στιγμή εγκαταστάθηκε σε ακατάλληλο κτίριο για την αποστολή του. Ολα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει καταγγελίες και έχει αναδειχθεί η ανάγκη για τον κτηριακό εκσυγχρονισμό του.
Παρά τα διαβήματα, τα έγγραφα και τις καταγγελίες, όλα αυτά τα χρόνια, καμία κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΑΕΔ δεν ενδιαφέρθηκε για τα προβλήματα του παιδικού σταθμού. Εγιναν μόνο ορισμένα "πασαλείμματα" - διορθωτικές παρεμβάσεις, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του σταθμού, χωρίς να εξασφαλίζεται ουσιαστικά η αναβάθμιση του σταθμού και η ασφάλεια των παιδιών.
Η εργαζόμενη στο άρθρο καλεί τους γονείς και το λαό της πόλης να παλέψουν ώστε:
- Να δοθεί προσωρινή λύση ώστε ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Καλαμάτας να λειτουργήσει τη νέα χρονιά κανονικά, μέχρι να γίνουν όλες οι απαραίτητες κτηριακές αναβαθμίσεις.
- Να φτιαχτεί σύγχρονο κτήριο για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό που να εξασφαλίζει την ασφάλεια παιδιών και εργαζομένων
- Να προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό με μόνιμες σχέσεις εργασίας, ώστε ο παιδικός να λειτουργεί στο 100% των δυνατοτήτων.
- Καμιά οικογένεια να μην στερηθεί το δικαίωμα σε βρεφικό και παιδικό σταθμό. Η προσχολική αγωγή δεν είναι πολυτέλεια.
- Καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις και συνθήκες των εργαζομένων στον ΒΝΣ Καλαμάτας.
Ως απάντηση η διοίκηση του ΟΑΕΔ την καλεί σε "απολογία" γιατί υπέπεσε "στο πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς και ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός ή εκτός Υπηρεσίας".
Αντί η διοίκηση του οργανισμού να ασχοληθεί με την σοβαρά προβλήματα του Βρεφονηπιακού Σταθμού, ασχολείται με την δίωξη της εργαζόμενης γιατί έκανε το αυτονόητο καθήκον της: να ενημερώσει το λαό της Καλαμάτας για το δικαίωμά τους στην προσχολική αγωγή».