Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2013 05:38

Αγοράκι το πρώτο μωρό του 2013 στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Αν το 2013 είναι τόσο όμορφο όσο τα μωρά που γεννήθηκαν προχθές και χθες, τότε δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα! Αγοράκι ήταν το πρώτο μωρό που ήρθε στη ζωή την 1η του έτους, στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ακολούθησαν κι άλλα, ενώ 3 τουλάχιστον γυναίκες αναμενόταν να γεννήσουν χθες από το μεσημέρι και μετά, στην κλινική "Λητώ".
Ο ζωηρός μπέμπης της Ελισαμπέτα Κόζα και του Γιάννη Κυριακόπουλου έκλαψε για πρώτη φορά στις 12.45 τη νύχτα της Δευτέρας, ξημερώματα Τρίτης, λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου. Το μωρό βάρους 3.300 γραμμαρίων, γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό στον οποίο συνετέλεσαν οι γιατροί Ελένη Πλυτά και Γιάννης Μπινάκας, καθώς και η μαία Νάντια Μπίμπου. Πρόκειται για το 4ο παιδί της 30χρονης Ελισαμπέτα, το οποίο θα ονομαστεί Χαράλαμπος - Βασίλης.
Λίγο αργότερα, στις 5 το πρωί της Πρωτοχρονιάς, στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, γεννήθηκε το κοριτσάκι της Ηλιάνας και του Γιώργου Νταλαγιάννη. Η 23χρονη μαμά έχει ακόμη 2 παιδάκια, ενώ το μωρό αποτέλεσε το καλύτερο δώρο για τα 7 αδέλφια της και τους δύο γονείς της! Ο τοκετός έγινε με φυσιολογικό τρόπο και ο γιατρός της ήταν ο Ελευθέριος Ζιώγος. Η μπέμπα έχει βάρος 2.650 γραμμάρια και η μαμά της ευχήθηκε να έχει καλή τύχη.
Παιδικά κλάματα, μαζί με γέλια από τους μεγάλους γέμισε και το Μεσσηνιακό Θεραπευτήριο "Λητώ". Την 1η του Γενάρη στις 10 το βράδυ, η Ιωάννα Τσαούση-Μάλαμα, σύζυγος του Περικλή, έφερε στον κόσμο το 1ο της παιδάκι, ένα κοριτσάκι βάρους 3.100 γραμμαρίων με φυσιολογικό τοκετό και με την πολύτιμη βοήθεια του γιατρού Νικόλαου Θαλασσινού. Η Ιωάννα θα ήθελε να κάνει ακόμη 2 παιδάκια, για να έχει παρέα η μπέμπα, η οποία θα πάρει το όνομα της γιαγιάς Ιουλίας. Η μαμά, η γιαγιά και η θεία Ζωή, που ήταν κοντά στην μπέμπα, ευχήθηκαν να έχει υγεία και μια καλή τύχη. Η Ιωάννα πίστευε πως θα γεννηθεί λίγο αργότερα, σε αντίθεση με τον μπαμπά που είχε προαίσθημα πως θα γεννηθεί την Πρωτοχρονιά!
Μετά τις 10.30 χθες το πρωί γέννησε με καισαρική και η Μαρία Ξυπολίτου-Καλογεροπούλου ένα κοριτσάκι βάρους 2.800 γραμμαρίων, με τη συνδρομή του γιατρού Χαράλαμπου Χαραλάμπους. Πρόκειται για το πρώτο μωρό του Γιάννη και της Μαρίας, για τη γέννηση του οποίου μίλησε στην "Ε" ο ευτυχής θείος Βαγγέλης, ο οποίος και θα αναλάβει το νανούρισμα του μωρού, ως μουσικός!

Έκθεση εικόνων