Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 16:51

Αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον
Αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα στα Φιλιατρά

Αντιφασιστική συγκέντρωση διοργανώνεται σήμερα Σάββατο στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών από την Αντιφασιστική Δράση Τριφυλίας.

Από τους συμμετέχοντες θα συζητηθεί μία γκάμα θεμάτων επίκαιρων και διαχρονικών, όπως: Συζήτηση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και το φασισμό χωρίς σβάστικα, εντός και εκτός Κοινοβουλίου. Αποτίμηση και συμπεράσματα με το δικηγόρο της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α. Κώστα Παπαδάκη και τον ασκούμενο δικηγόρο Παναγιώτη Αντωνίου μέλος της καμπάνιας "Δεν είναι αθώοι". Προσφυγικό/μεταναστευτικό και παρανομοποιημένη εργασία. Συζήτηση με μετανάστες εργάτες της περιοχής. "Η τέχνη ενάντια στο φασισμό" / εισηγήσεις και συζήτηση με καλλιτέχνες της περιοχής. Κρατική βία και καταστολή / συζήτηση με μέλη της αναρχικής συλλογικότητας "Ρουβίκωνας".
Ωστόσο η Αντιφασιστική Δράση Τριφυλίας καυτηριάζει την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών να μην παραχωρήσει το χώρο της πλατείας και σε σχετική τους ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν: «Το Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών αποφάσισε να μην παραχωρήσει τον χώρο της πλατείας προκειμένου να πραγματοποιηθεί αντιφασιστική εκδήλωση, προφασιζόμενο την προστασία των πολιτών από τον Covid-19. Να σημειωθεί ότι η Αντιφασιστική Δράση Τριφυλίας απέκλεισε τις συναυλίες και περιορίστηκε σε μια σειρά ομιλιών σχετικές με τον αντιφασισμό (δίνοντας μάλιστα τον λόγο για πρώτη φορά στους μετανάστες εργάτες της περιοχής που στην καλύτερη περίπτωση είναι αόρατοι τόσα χρόνια αλλά με τη νέα αρχή έχουν στοχοποιηθεί), σε έναν τεράστιο εξωτερικό χώρο, όπου οι αποστάσεις μπορούν να τηρηθούν. Το Τοπικό Συμβούλιο όμως επέλεξε να στοχοποιήσει και τον σύντροφο που αιτήθηκε την παραχώρηση της πλατείας, δημοσιεύοντας την υπογραφή του και τον προσωπικό του τηλεφωνικό αριθμό. Με ένα σκωπτικό ραβασάκι που διέρρευσε στα τοπικά ΜΜΕ διακηρύττουν ότι ο σύντροφος δεν έχει τη "μοναδικότητα" (sic) στον αντιφασισμό! Ποιοι; Αυτοί που συναγελάζονται με τους χρυσαυγίτες και τρέμουν μην ακουστεί μια φωνή διαφορετική. Ελάτε το Σάββατο στην πλατεία, λοιπόν. Κάτι μπορεί να μάθετε από τους επαΐοντες».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER