Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 09:26

Τα αρχαία της Υπαπαντής στο προσκήνιο: Νέα δυναμική από την άρνηση της Μενδώνη

Τα αρχαία της Υπαπαντής στο προσκήνιο: Νέα δυναμική από την άρνηση της Μενδώνη

Αν και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προσπάθησε να βάλει “ταφόπλακα” στα αρχαία της Υπαπαντής και μάλιστα μπροστά στους αμίλητους βουλευτές και τον δήμαρχο, το θέμα όχι μόνο δεν κλείνει, αντιθέτως τώρα ανοίγει πιο δυναμικά.

Η πλειονότητα των πολιτών, που στηρίζει την ανάδειξη των αρχαίων, μετατρέπεται πλέον σε δυναμικό ρεύμα μέχρι την ημέρα που η κυβέρνηση και πάντως πρώτοι από όλους ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος Καλαμάτας, θα ακούσουν τη φωνή της αναπτυξιακής και επιστημονικής λογικής, αλλάζοντας ρότα.
Είναι μεγάλο το ρεύμα -ποσοτικά και ποιοτικά- των πολιτών που θέλουν ανάδειξη των αρχαίων και είναι δύσκολο να το αγνοήσεις. Ολοι μαζί πρέπει να στρέψουν τις προσπάθειές τους ώστε να βρεθούν τα κονδύλια, που μαζί με όσα υπάρχουν για την “τυφλή” ανάπλαση, θα ολοκληρώσουν μία πραγματική ανάδειξη, ανάλογη με αυτές στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Αιόλου ή σε σταθμούς του μετρό.
Στο μεταξύ την Τετάρτη το θέμα αναμένεται να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, ενώ σχετική παρέμβαση έκανε με ανακοίνωσή της και η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ.